Ödmården (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2023-07-25
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
198 x 128 x 12 mm
SAB
Hc.01
ISBN
9789189759084

Ödmården

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2023-07-25
129
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
» . . . ur skyarna nertumblande kom den, det var en dretig dag om husten då sompen steg och vi drefvo mårdhund mot giftrännet borta vid marsken.«

Det land som en gång var Sverige står under vatten. I uppländska Ödmården har folket bosatt sig i gamla gruvhål. Plumpa, själviska och planlösa lever de för dagen, utlämnade åt naturens nycker, åt maktfullkomliga furstar och nederländska ockupanter. En dag störtar någonting ner i deras kylslagna träsk en grönskimrande maskin som snart ska vända om alla maktordningar.

I Nils Håkansons dystopiska framtidsskildring har språket, som så mycket annat, gått åt skogen. Men tingesten som föll från himlen väcker hopp i Ödmården: »vi sprungo fram mellan klibb-alarna och stogo häpen vid den glödande kropp: var detta Engelen, var detta Ljusbringaren, Befriaren, han som skall klippan bräcka och frelsa oss ifrån all ondo & allt oss själf?«

Nils Håkansons Dolda gudar belönades med Augustpriset för bästa fackbok 2021. Vid sidan av översättningar har han publicerat flera romaner och barnböcker. Ödmården utkom första gången 2017.

»Får det mesta i genren att slänga sig i väggen.« Expressen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ödmården
 2. +
 3. Profeterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Profeterna av Robert Jones Jr (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ödmården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mästerligt språkbruk!
  E, 31 oktober 2023

  Författaren har "uppfunnit" ett nytt språk. En i sig remarkabel prestation. Dessutom en fascinerande dystopisk berättelse som man inte glömmer. Att denna bok inte uppmärksammats mer är märkligt.
  Läs den!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nils Håkanson