Aftongata (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-11
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
11 x 188 x 148 mm
Vikt
275 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189759282

Aftongata

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-09-11
219
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Aya Kanbars andra diktsamling är ett nattligt, illojalt bokslut över ungdom och tonår. Protagonisten och antagonisten byter roller, kärlek och förtvivlan blir ett och samma, allt kan förvandlas.

jag vill skära upp dina handleder
jag vill göra dig andlöst beroende
jag vill att ditt liv tar slut
jag vill att ditt liv ska handla om mig
jag vill inte minnas dig
jag vill ta mig under ditt skinn


Aya Kanbar, född i Örebro 2004, succédebuterade år 2021 med poesiboken Hyperverklighet, som bland annat nominerades till Sveriges Radios lyrikpris, Borås Tidnings debutantpris och Katapultpriset.

"En sensationell diktsamling." Ingrid Elam, Kulturnyheterna, SVT.

"Kanbar skriver som om hon inte kunde annat. Inte ett spår av valhänthet syns i hennes häpnadsväckande suveräna poesi." Rebecka Kärde, DN.

"När jag tar mig an stjärnskottet Aya Kanbars andra diktsamling är jag övertaggad men blir inte besviken när den första raden låter mig veta att även denna bok ger dikter med 'kickade klichéer'. Vi fortsätter med andra ord där vi slutade i den hyllade debuten Hyperverklighet, med ett maxat och sinnligt språk utan hierarkier." Burcu Sahin, Aftonbladet.

"Aftongata är ett bevis på poesin som det absolut mest effektiva sättet att använda ett språk. Om man som Kanbar tycks ha orden som självklara kroppsdelar kan man helt enkelt säga som det är, och resultatet blir omstörtande för läsaren. Här finns inga poser. Bara destillerat språk, som en blomma i fruset vatten." Martina Montelius, Expressen.

"Herregud, vilken exceptionell litterär begåvning! [ . . . ] Kanbars förtjusning i språket är smittande och gör en lycklig som läsare." Yukiko Duke, Vi Läser.

"Föreställ dig hur det var att för hundra år sedan upptäcka en nyutkommen bok av Edith Södergran eller Marina Tsvetajeva. Vildsint och dristigt, där det hämningslösa och det behärskade sammanförs. Så bra skriver Aya Kanbar, och så ska hon bedömas. Inte som en ung talang, utan som en fullfjädrad poet, som vet exakt vad hon sysslar med." Björn Kohlström, Jönköpings-Posten.

" Att läsa henne är som att få en vitamininjektion rakt in i hjärtat [ . . . ] Den oförställda glädjen och lusten till språket lyser igenom varje rad, och är oerhört smittsam. Det här är en diktsamling att ge till alla tonåringar du känner; jag kan knappast tänka mig en bättre introduktion till vad poesi kan vara. Ja, Aya Kanbar är alldeles förkrossande bra. SvD:s Josefin de Gregorio, SvD.

"Fortfarande detta vilda, självsäkra, vackra och personliga bildspråk. Dessutom har hennes gränslösheter, hennes ibland romantiserande och dramatiserande ton, oftast en inbyggd behärskning som håller kvar orden och gör dem både närvarande och giltiga." Thomas Kjellgren, Borås Tidning.

"Aftongata är en självsäker, intelligent och slipad efterträdare av succédebuten. Den ska tas på allvar som en mäktig coming-of-age." Sara Ek, Kult Magasin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aftongata
 2. +
 3. Hyperverklighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hyperverklighet av Aya Kanbar (inbunden).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aya Kanbar

 • Hyperverklighet

  Aya Kanbar

  Nominerad till Sveriges Radios lyrikpris, Borås Tidnings debutantpris & Katapultpriset! Hyperverklighet är ett samtidsdokument i fem akter, där poeten villigt och motvilligt deltar i allt som är surrealistiskt och pretentiöst. Manipulationer g...

 • Martin Jacobson : verk i urval 2013-2023

  Sara Abdollahi, Aya Kanbar, Martin Jacobson

  Martin Jacobson (f. 1978, Sverige) har gjort sig känd för sin teatrala motivvärld där vitt skilda visuella referenser möts i ett sökande efter motiv som för honom tycks mer funna snarare än skapade av honom själv. I sitt personliga bildarkiv, som ...