Äntligen måndag? : myter och möjligheter i arbetslivet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Wennerstén, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Lena Wennerstén
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
240 g
SAB
O
ISBN
9789197571838
Äntligen måndag? : myter och möjligheter i arbetslivet (inbunden)

Äntligen måndag? : myter och möjligheter i arbetslivet

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-01-01

Slutsåld

Vad ska du bli när du blir stor?
Frågan verkar vara lika aktuell hela livet. Det finns alltid ett nästa steg att ta, vare sig du arbetar eller är arbetslös, är frisk, sjuk eller pensionerad. Precis som när vi fick frågan som barn kan vi bara svara utifrån det vi känner till. Men hur många jobb känner vi egentligen till? Och hur mycket vet vi om vad som får oss att lyckas och trivas på jobbet?

Äntligen måndag? är en bok om hur vi själva kan fatta kloka beslut om vårt arbetsliv.
... om att inte bli fastbränd i arbetsuppgifter av gammal vana.
... om att vara halvbra på flera saker men ändå ha den bästa kombinationen av talanger för ett specifikt jobb.
... om att vi inte måste vara friska för att jobba men ibland måste jobba för att bli friska.
... om att inte gå på myter som att utbildning alltid är en bra investering.
... om att ta sig förbi den diskriminering som alltid kommer att finnas på arbetsmarknaden.
... om att strunta i arbetsmarknadsprognoser, karriärtips och tester - och istället bli expert på oss själva!

Äntligen måndag? handlar om individens val i arbetslivet baserat på en analys av jobbskapande och tillväxt, rekrytering och arbetsfördelning, arbetsmarknadspolitik och ersättningssystem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Äntligen måndag? : myter och möjligheter i arbetslivet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen Jobb!
  Biologdesignern, 16 februari 2012

  För några månader sedan började jag på något de kallade för Biologdesignern på Arbetsförmedlingen. Jag var skeptisk för inget jag hade fått där tidigare hade hjälpt mig. Det här var annorlunda. Det kändes som om de faktiskt fattat vad som krävs för att få ett nytt jobb om man inte ser ut som de skriver i annonserna.

  Jag skaffade Äntligen måndag för jag ville gärna veta hur skaparen av Biologdesignern hade tänkt. Jag tycker om att läsa och det kändes bra att komplettera träffarna på A... Läs hela recensionen

 2. Pröva du också!
  Ulrika R, 2 januari 2007

  Jag kände verkligen ingen mig i uttrycket "fastbränd" och var i stort behov av förändring. Jag läste Torilds bok och bestämde mig för att prova den enkla metodiken. Resultatet förvånade mig! Det fungerade! Och det gick fort! På 4 månader genomförde jag det som jag funderat på i 7 år. Äntligen måndag! Pröva du också!

 3. Som en privat karriärcoach!!
  Jätteglad, 20 oktober 2006

  Överträffar alla förväntningar... trodde först att det var en till sådan där peppbok, men när man hade kommit förbi inledningen med historieperspektivet, var det som om att ha en karriärcoach, utan att behöva betala 10 000 tals kronor. Har nu följt stegen i boken och för första gången känner jag att jag vet vad vill bli!! Har fått konkreta råd och hjälp att själv lotsa mig fram och redan tagit mina första steg mot mitt drömjobb, trots att jag inte är 25 och har superutbildningen. Om du funder... Läs hela recensionen

 4. Ett verktyg för att tänka till
  Läsaren, 23 maj 2006

  Har visserligen inte hunnit läsa allt ännu, men den fångade mig ganska omedelbart faktiskt. Jag är mkt nöjd so far. Den har en ton som känns väldigt fräsch och aktuell. Min fördom var att det skulle kännas litet managementklyschigt, men jag upplevde att den var raka motsatsen. Hög trovärdighet i både innehåll och formulering. Den bekräftar en hel del tankar som jag själv har haft, men de har varit för vaga/spretiga och jag har inte sett riktigt hur de har hängt ihop. Nu klarnar det betydligt.... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Torild Carlsson

 • Äntligen måndag : Arbetsmarknad för alla

  Torild Carlsson

    Med 25 000 sålda böcker i ryggen kommer nu en modern arbetsmarknadsbok. T orild Carlsson brinner för att sätta människor i arbete. Han är innovatör, entreprenör, forskare och flitig föreläsare i arbetsmarknadsfrågor. Boken som kommer att fö...

Bloggat om Äntligen måndag? : myter och möjligheter ...

Övrig information

Vad ska du bli när du blir stor? Frågan verkar vara lika aktuell hela livet. Äntligen måndag? är boken för alla som redan har arbete och vill ta ett nästa steg på arbetsmarknaden, som letar efter jobb eller som har till uppgift att hjälpa andra att leta efter arbete. Boken handlar om hur man undviker att bli fastbränd och hur man kan ta sig vidare till en position som bättre passar ens talanger och intressen. Den handlar om att vi måste lära oss att strunta i arbetsmarknadsprognoser, karriärtips, utbildningsmöjligheter och tester - och istället bli experter på vår egen arbetsmarknad. Torild Carlsson ser arbetsmarknaden i det lilla och det stora, ur individens perspektiv och nationens. Hur kan jag som arbetssökande finna min unika plats på arbetsmarknaden, och hur kan Sverige som nation finna sin plats i omvärlden - vilka är våra unika talanger som individer och nation och hur kan vi få dem att stå sig i konkurrensen?