Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-12-12
Upplaga
1
Förlag
Dana Förlag
Översättare
Anders Sjöberg Viryabodhi
Originaltitel
Taking the Leap: Freeing Ourselves from Old Habits and Fe
Dimensioner
186 x 112 x 15 mm
Vikt
152 g
SAB
Dok
ISBN
9789197948678

Bryt vanans makt : vinn inre frihet

(9 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-12-12
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pema Chödrön ger oss i Bryt vanans makt vägledning när inre krav och gamla vanemönster sätter krokben för oss. Hon visar insiktsfullt hur vi får syn på dessa inre hinder - de som får oss att gå i baklås eller fastna i oönskade känslospår - och hur vi kan hantera dem. Budskapet är att hindren då löses upp och att vi vinner en inre frihet som öppnar nya möjligheter i livet.

När vanans makt bryts får vi dessutom tillgång till de grundläggande kvaliteter som alla människor bär på: en naturlig intelligens, värme och öppenhet. Då börjar vi vandra en väg som präglas av fria val, insiktsfullhet och ansvarstagande.

Om vi har tillit till vår förmåga att göra kloka val kan vi släppa taget om gamla mönster. Pema Chödrön menar att det är hög tid för oss alla att odla den tilliten. På sitt varma och uppmuntrande sätt delar hon med sig av egna insikter och övningar utifrån den buddhistiska tradition hon är förankrad i. Hon uppmanar oss att våga ta språnget och byta riktning, till gagn för oss själva, för dem vi har omkring oss och för vårt utsatta jordklot.

OM PEMA CHÖDRÖN: Pema Chödrön är författare och buddhist från USA. Under lång tid har hon varit lärare och ledare på Gampo Abbey i Nova Scotia, det första tibetanska klostret i Nordamerika för västerlänningar. Pema Chödrön har skrivit ett flertal böcker. Dana Förlag har även gett ut Välkomna det ovälkomna - lev helhjärtat i en förkrossad värld (2020).

UR BOKENS FÖRSTA KAPITEL: "Några dagar efter attackerna i New York den 11 september 2001 cirkulerade en historia som illustrerar vårt dilemma. En nordamerikansk indian talade med sitt barnbarn om våldet och grymheten i världen och hur allt detta uppstod. Farfadern sa att det är som om två vargar slåss i hans hjärta. Den ena vargen är hämndlysten och ilsken medan den andra är förstående och snäll. Den unge pojken frågade då sin farfar vilken av vargarna i hans hjärta som skulle vinna. Och farfadern svarade: 'Den som jag väljer att ge mat.'

Så detta är utmaningen för hela vår andliga praktik och för världen: Hur kan vi träna i denna stund så att vi ger mat åt rätt varg? Hur kan vi få tillgång till vår inneboende intelligens så att vi ser vad som hjälper och vad som skadar, vad som får aggressionen att växa och vad som avtäcker godheten i våra hjärtan?"
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bryt vanans makt : vinn inre frihet
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »