Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2022-03-24
Upplaga
1
Förlag
Walab Förlag
Dimensioner
205 x 160 x 13 mm
Vikt
360 g
SAB
Nccaz
ISBN
9789198058550

På plats i Gävle

Häftad,  Svenska, 2022-03-24
214
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Visste du att Alfred Nobel har sålt tändstickor på Gävles gator eller att det var här som en av Sveriges mest omtalade rånarligor greps? Vem var Svarte-Filip och stämmer det att det i flera år bodde en man i en gammal båthytt på stadens soptipp?

Gävle grundades på 1400-talet och har varit en av Sveriges största och mest betydelsefulla handelsstäder. När stadens historia skrivs handlar det ofta om bränder, välkända varumärken och ett stort halmdjur. Det är historier som förtjänar att berättas, men Gävle är betydligt mer än så.

I På plats i Gävle visar Daniel Waluszewski vägen till 250 händelser som har inträffat i Gävletrakten. Vissa har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, medan andra inte har fått någon betydelse alls. Med hjälp av kartorna kan läsaren hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig.

Daniel Waluszewski är född i Gävle och har tidigare skrivit historiska romaner och flera faktaböcker för barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På plats i Gävle
  2. +
  3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Waluszewski