Deras ryggar luktade så gott (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2014-11-27
Upplaga
2
Förlag
Syster Förlag
Medarbetare
Schagerström, Björn (form)
Illustratör/Fotograf
Åsa Grennvall
Dimensioner
205 x 145 x 10 mm
Vikt
306 g
SAB
Hci
ISBN
9789198181524
Deras ryggar luktade så gott (häftad)

Deras ryggar luktade så gott

(26 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-11-27
129

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Åsa Grennvalls nionde serieroman heter Deras ryggar luktade så gott och har hyllats av en enig kritikerkår under hösten. Den självbiografiska berättelsen om Jenny som växer upp i en familj oförmögen att uttrycka känslor och kärlek, har skakat om både läsare och kritiker. Boken har diskuterats flitigt i medierna under hösten, och Åsa Grennvall har pratat om sina erfarenheter och sitt serieskapande i bland annat SVTs Babel, P1 morgon, Svenska Dagbladet och Sydsvenskan.

Åsa Grennvall (f. 1973) är en av de mest betydelsefulla inom samtida svensk seriekonst, och en föregångare till den stora våg av såväl feministiska som självbiografiska serier som dominerar serieutgivningen i dag.

Hon skildrar obönhörligt makt och destruktivitet i nära relationer, med en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäker dialog, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Deras ryggar luktade så gott
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Deras ryggar luktade så gott. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som stannar kvar hos en
  Kitty, 22 januari 2018

  Oerhört berörande bok som grabbar tag i en och rör om en. Har tänkt på den flera gånger sen jag läste den, den liksom stannar hos en. Sorglig, smärtsam men också väldigt fin.

 2. En nära och insiktsfull skildring !
  molkosaki, 18 januari 2015

  Starkt , osentimentalt , insiktsfullt , begåvat - det går att trava superlativerna i hög. Och ändå , eller just därför , rakt på , enkelt , utan att vara förenklande.
  Deta år/blir en klassiker som skildring av den utsatthet och kärleksnöd som inte syns lika påfallande Undergrepp är ett bra ord på avsaknaden av värme kärlek och bli sedd och mött - tack för att jag fick träffa detta barn på känslomässig ökenvandring !. Rekommenderas varmt !!!

 3. Pricksäker berättarkonst
  Myggan, 12 januari 2015

  Alla översvallande recensioner denna bok har fått har rätt. Åsa Grennvall tar upp ett ämne som är extremt underrepresenterat i litteratur, film, teater och våra samtidsberättelser över huvudtaget. Det handlar om utebliven kärlek, om vad som händer när föräldrar inte älskar sina barn (va? älskar inte alla föräldrar sina barn? nej, tyvärr, världen hade sett radikalt annorlunda ut om det var så). Detta är en berättelse om hur kärlekslöshet fungerar och vad det får för konsekvenser, vi behöver må... Läs hela recensionen

 4. Läsvärd
  CaisaFilippa, 9 januari 2015

  En bok som kryper in under huden. Den är allmänmänsklig och på sitt enkla serie format blir den avväpnande. Den tål att läsas flera gånger.

 5. Stark uppgörelse med barndomen.
  Mikael Sundén, 18 december 2014

  Åsa Grennvall har lyckats förmedla barnets utsatthet i den obegripliga vuxenvärlden. Efter svåra vuxenår finner hon till slut en kärleksfull man, som hon vågar bilda familj med och sätta nya barn till världen. Starkt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Åsa Grennvall

 • Jag håller tiden

  Åsa Grennvall

  Vinnare av Urhunden för 2016 års bästa originalsvenska seriebok I en dagboksanteckning från 2004 skriver Åsa: "Det är synd om pappa som har en så gammal, ful och pinsam dotter som aldrig kommer kunna ge honom några barnbarn ens?. Några år sen...