Lev lättare - ett härligare liv med yoga och skrivande (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2022-05-04
Upplaga
1
Förlag
Jomiax AB
Originaltitel
Lev lättare - ett härligare liv med yoga och skrivande
Medarbetare
Willquist, Stina (red.) / Andersson, Göran (form) / Wahlberg, Fredrik (foto) / Orrhede, Karolina (foto)
ISBN
9789198243093
Lev lättare - ett härligare liv med yoga och skrivande (inbunden)

Lev lättare - ett härligare liv med yoga och skrivande

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-04
387
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Lev lättare kombinerar vi skrivande med yoga och meditation utifrån tre dimensioner där de förstärker varandra; sinnen och stress, kreativitet och egot, perspektiv och tolkning. Lev lättare ger din kunskap och redskap för att kunna lägga över dina bördor på en fiktiv karaktär. De redskap vi använder är yoga, meditation och skrivövningar. När de kombineras uppstår något nytt; välmående.

Sinnen och nuet
Vi definierar stress som att ha förlorat greppet om nuet och förmågan att förnimma sinnesintryck. Mindfulness och yoga stärker din förmåga att vara i nuet och skrivövningarna låter din fiktiva karaktär ta över din stress, dina stresstankar, dina kroppsliga stressreaktioner så att du kan vara i nuet.

Kreativitet och egot
Kreativitet och egot handlar om dig som skriver snarare än om din text. Hur kan du låta din kreativitet blomma ut? Hur kan du uppleva ett flöde att hänga med i, det vill säga försätta dig i ett tillstånd av flow? Jag borde ..., jag måste ... Alla dessa tankar om vem du är, din identitet bildar det som vi kallar för egot. Egot försöker skydda oss så att vi inte gör bort oss, men ibland begränsar det oss från att utvecklas. Inre utveckling handlar mycket om att bli medveten om vad egot säger till oss, att med lite distans kunna se på dessa automatiska tankar som egot skickar och sedan välja. Ibland kommer egot med goda råd, men det finns tillfällen när egot hindrar oss och då behöver vi kunna tacka egot allra vänligast för dess omtanke och sedan göra något annat.

Perspektiv
Att kunna växla perspektiv mellan oss själva och människor som är viktiga för oss bidrar till välmående. När vi kan sätta oss in i någon annans perspektiv blir det lättare att förstå den goda intentionen bakom det de säger och gör, även om det på ytan verkar skapa konflikt i vår relation till dem. Livet blir lättare när de konflikter som bygger på missförstånd kan lösas upp i intet.

Om författarna
Karolina Orrhede är författare, skrivpedagog och psykologie kandidat. Hon har gett ut 3 deckare och snart även en psykologisk roman. Stina Willquist är författare och yogalärare och har gett ut 3 relationsromaner och ett antal faktaböcker om hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lev lättare - ett härligare liv med yoga och skrivande
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 616 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lev lättare - ett härligare liv med yoga och skrivande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jag gillar den mycket!
    REBECKA , 26 juni 2022

    Har börjat testa övningarna vilket ger mycket. Lätt att ta till sig för en nybörjare som jag. Perfekt kombination av yoga och skrivande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna