El och elsäkerhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2018-06-15
Förlag
Vulkan
Illustratör/Fotograf
Anette von Zweigbergk
Dimensioner
240 x 168 x 7 mm
Vikt
267 g
ISBN
9789198282511
El och elsäkerhet (häftad)

El och elsäkerhet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-06-15
235
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är elkvalitet? Hur fungerar proppsäkringar och jordfelsbrytare? Vad menas med smarta elnät och mikroproduktion? Hur fungerar en solcell? Boken är framtagen för alla som vill lära sig mer om el, elsäkerhet och elektromagnetiska fält. Den kan användas som kursbok eller för självstudier. Innehållet omfattar bl.a. eldistribution, smarta elnät, mikroproduktion, jordning, elcentraler, säkringar, potentialutjämning och vagabonderande strömmar. Även belysningskopplingar, installationssymboler och ett dimensioneringsexempel finns med. Begreppet elsäkerhet inkluderar faran med el, att förebygga elolyckor, exempel på fel i en elanläggning, regelverk och auktorisationer. Innehållet täcker även elektromagnetiska fält och strålning, hur dessa uppstår och vilka faktorer som avgör hur vi påverkas av dem. Om författarna: Anette von Zweigbergk är teknisk skribent och illustratör. Gunno von Zweigbergk är utbildare inom el, elsäkerhet, styr- och reglerteknik, elektronik och mätteknik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. El och elsäkerhet
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av El och elsäkerhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra kursbok
  Anette von Zweigbergk, 26 februari 2020

  Vi använder boken för våra kurser. Jag vill gärna bemöta kommentaren om statistik och diagram. Boken innehåller bara fyra små diagram. De visar långsiktiga trender, inget enskilt årtal. Då boken trycks on demand har vi valt att uppdatera dessa delar kontinuerligt. Två av diagrammen rör elolyckor (vi tog bort det tredje i senaste uppdateringen). Tack till första inläggets skribent, för att du tyckte om resten ändå.

 2. El och elsäkerhet.
  Jonny Peter Hellestig, 31 januari 2020

  En bok som kan användas som lärobok i olika utbildningar, ska inte innehålla statistik och diagram. Vem är intresserad av vad totals energiförbrukningen var 2014 eller elanvändning inom olika sektor 2014, mm.
  Annars var boken välskriven och faktamässigt bra upplagd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna