Tågteve (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2016-10-19
Förlag
Jon Brunberg Förlag
Medarbetare
Praun, Sandra (form)
Dimensioner
286 x 211 x 9 mm
Vikt
438 g
SAB
Ibz Lindh, My
ISBN
9789198320916
Tågteve (inbunden)

Tågteve

Inbunden Svenska, 2016-10-19
184
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sommaren 2012 genomförde konstnären My Lindh en storskalig installation längs en 25 km lång sträcka på tåglinjen Stockholm - Uppsala som utgjordes av ett trettiotal stora textskyltar med ett utseende som påminner om televisionens undertexter. Skyltarnas texter bildade en poetisk och fragmentarisk dialog som kunde läsas från båda körriktningar. Tusentals pendlare som hade möjlighet att se verket den sommaren förundrades, förbryllades och förtjusades av verket.

I boken Tågteve bygger My Lindh vidare på installationen i bokform. Här färdas man åter mellan Stockholm och Uppsala men inte från startpunkt till destination utan från pärm till pärm. Genom hela boken löper fotografier av textskyltarna i landskapet, då och då avbrutna av pauser där landskapet får breda ut sig. Det nära samarbetet mellan My Lindh och formgivaren Sandra Praun har resulterat i ett vackert konstbokverk som utnyttjar bokens form för att lägga nya dimensioner till installationen. Boken innehåller tre texter av Marianna Garin, konstvetare och curator på frilansbasis, Khashayar Naderehvandi, poet och Monica Sand, konstnär och forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tågteve
  2. +
  3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna