Ruter Dam : 30år av kvinnlig chefsutveckling (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2017-10-16
Upplaga
1
Förlag
Förlaget Näringslivshistoria
Medarbetare
Hellman, Bea (form)
Dimensioner
257 x 182 x 25 mm
Vikt
898 g
SAB
Ohja
ISBN
9789198340990
Ruter Dam : 30år av kvinnlig chefsutveckling (inbunden)

Ruter Dam : 30år av kvinnlig chefsutveckling

Inbunden, Svenska, 2017-10-16
111
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"1987 grundade vi det kvinnliga chefsutvecklings- och mentorprogrammet Ruter Dam. Idag, 30 år senare, är jag glad och stolt över våra över 1 200 deltagares fantastiska framgångar. Väldigt många har avancerat till toppnivåer I näringslivet - som har fått ännu fler kvinnor att välja mellan för de högsta chefsjobben." Gunilla, vd och grundare av Ruter Dam

I 30 år har Ruter Dam arbetat för att få fler kvinnliga ledare på hög nivå i storföretag. Fler än 1 200 kvinnor på höga poster i näringslivet gått Ruter Dams ettåriga utbildning och blivit del av Ruter Dams växande affärsnätverk. De har fått verktyg för att ta sig till ännu högre poster - och näringslivet har fått ännu fler kvinnor att välja mellan för de högsta chefsjobben.

I den här jubileumsboken möter du "ruter damare" från 1987 till idag. Du möter även de företagsledare som stött deras utveckling. Det blir en sammanfattning av hur arbetslivet förändrats under tre decennier, berättat av kvinnorna och företagsledarna som varit med. Allt som avstamp inför det förändringsarbete som Ruter Dam ser återstår att göra.

Bland de "ruter damare" som intervjuas i boken finns Annika Falkengren, Magdalena Gerger, Gunilla Asker, Anki Ahrnell, Margareta Ozolins, Ödgärd Andersson, Petra Axdorff och Charlotte Ljunggren. Bland de företagsledare som berättar om sitt arbete som mentorer i Ruter Dam finns Marcus Wallenberg, Jacob Wallenberg, Carl-Henric Svanberg, Michael Treschow, Leif Östling, Jan-Olof Jacke, Alrik Danielson och Georgi Ganev.

Boken, som tagits fram av Förlaget Näringslivshistoria, innehåller helt nyskrivna texter av Karin Thunberg, Hanna Dunér, Lotta Byqvist, Sofie Lundmark, Anders Sjöman och Gunilla Arhén själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ruter Dam : 30år av kvinnlig chefsutveckling
  2. +
  3. Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges långa historia : människor, makt och g... av Jonathan Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna