Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2017-08-30
Upplaga
1
Förlag
Spritz Media HM
Illustratör/Fotograf
Helena Mansén
Dimensioner
220 x 150 x 12 mm
Vikt
232 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198399905
Tomtenissen som inte ville fira jul (kartonnage)

Tomtenissen som inte ville fira jul

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2017-08-30
99
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tomtenissen som inte ville fira jul

Det råder febril verksamhet i Tomtebyn så här en vecka före jul. Alla etthundratjugosju tomtenissar jobbar med glädje och förväntan för att få klart alla julklappar i tid.
Alla utom Lill-Nisse.

Han kan inte känna någon glädje. Han läser om krig i världen, hemska terrorsaker och om människor som flyr och har det svårt. Förstår inte hur det kan vara så.
Allt känns hopplöst och meningslöst och han har ingen lust att fira jul. Istället lämnar han Tomtebyn och tar tåget till Stockholm.

Utan att veta vad han vill eller vad han ska göra.
Tomtemor, som varit orolig för Lill-Nisse, ber renen Rudolf att vaka över honom. Och Rudolf lämnar inte Lill-Nisse i sticket.

Men hur ska det gå med julen?

När inte Lill-Nisse är hemma och inte heller Rudolf för att dra släden med Tomtefar på julafton? Rudolf måste ju lysa upp färden med sin röda mule. Tomtefar måste helt enkelt få hem de båda igen innan julafton.

Men hur? Och kommer han att hinna?

Rikligt illustrerad med 30 svartvita teckningar.

Bokbloggen Barnbokprat.se, Sofie Utahs recenserar:

"Jag gillar att det glättiga blandas med det djupa. Spänningen i att det handlar om en tomtenisse tror jag blir en bra ingång till allvaret, så att det läsande/lyssnande barnet får något att fundera på. Läsaren skrivs inte på näsan, men det finns både sorg och hopp i berättelsen."

Bokbloggen Villa-Freja.se:

"En tankeväckande bok om livets kontraster. En bok jag gärna läser för mina elever på lågstadiet. Visserligen är den tänkta målgruppen 9-12 år men jag tror nog att den passar även yngre barn." "Tomtenissen som inte ville fira jul har tjugofyra kapitel och funkar således alldeles utmärkt som kalenderbok fram till julafton."

Bokbloggen: Villivonkansbooks:

"Jag har läst Tomtenissen som inte ville fira jul ihop med sonen M. (6 1/2 år). Boken är perfekt att läsa som nedräkning i December fram till julafton, då den har precis 24 kapitel. Vi har läst boken uppdelat på tre tillfällen istället. Boken riktas till ålder 9-12 år, men den funkar utmärkt även till sonen, det är några enstaka ord M. inte förstår, som vi diskuterar. M. tycker boken är spännande och vill väldigt gärna läsa den. Boken har stor bredd, den är lättsam men har även allvar i, som tex att alla inte har det lika bra i världen, krig, terror osv. Den får barnen att tänka till lite. Jag gillar de söta svartvita illustrationerna i boken. Tomtenissen som inte ville fira jul är en mycket charmig och fin bok!"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tomtenissen som inte ville fira jul
 2. +
 3. Jakten på norrskenet : en juldeckare i 24 kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på norrskenet : en juldeckare i 24 kapitel av Eva Hildén (inbunden).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tomtenissen som inte ville fira jul. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Charmig
  Kaffeläsaren, 4 januari 2018

  Det är en vecka före jul och i Tomtebyn så är det full aktivitet. Alla tomtenissar jobbar med stor glädje för att få klart julklapparna till jul. Alla utom Lill-Nisse. Han kan inte känna någon glädje alls inför julen.
  Jag har läst Tomtenissen som inte ville fira jul ihop med sonen M. (6 1/2 år). Boken är perfekt att läsa som nedräkning i December fram till julafton, då den har precis 24 kapitel. Vi har läst boken uppdelat på tre tillfällen istället. Boken riktas till ålder 9-12 år, men de... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Mansén