Den optiska nerven (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2019-08-28
Upplaga
1
Förlag
Rastlös förlag
Översättare
Anahí Giacaman-Ríos
Originaltitel
El nervio óptico
Medarbetare
Kaae, Jakob (red.)
SAB
Hce
ISBN
9789198405712
Den optiska nerven (häftad)

Den optiska nerven

Häftad Svenska, 2019-08-28
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast imorgon 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Hon rör sig genom sin stad samtidigt som hon berättar sin historia. Om sin klasstillhörighet - en gång i tiden tillhörde hon de förmögna. Om konstverken som både behagar och gör henne sjuk, som får henne att känna en hoptryckande känsla mellan bröstet och luftstrupen, som ett snabbt bett.

Hon förflyttar sig genom ett Buenos Aires klätt i aska för att se en enarmad konstnärs sorgset sköna skildringar av kriget i Paraguay. Rör sig vidare mot sin make, konvalescent på ett sjukhus, för att ge honom en reproduktion av Rothko.

Här finns simbassänger i palatsliknande hus, en morbror och dandy i regnbågsskimrande baddräkt, en klärvoajant servitris med kluven bröstkorg, Dreux' hjort och Courbets stormiga havslandskap. En förgången tid av vackra ruiner och nuet försänkt i skir melankoli bland böcker och förlorad vänskap.

Den optiska nerven är en ovanlig bok. Stundtals finstämd, ibland brutal. Den rör sig mellan autofiktion och kortessä, mellan enskilda konstnärers verk och livsöden och en intim krönika över familjens förflutna och dess missöden.

Vi möter en oförglömlig konstnärlig guide som rör sig mellan Lampedusa och The Doors med lätthet och dräpande elegans. Trots att hon säger sig vara bortkommen och illa lämpad för vår moderna värld är hon en ytterst bildad person som endast känner sig levande när hon står framför ett undangömt konstverk i ett bortglömt latinamerikanskt museum.

/ Mariana Enriquez
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den optiska nerven
  2. +
  3. Vid familjebordet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vid familjebordet av Virginia Higa (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den optiska nerven