Hjalmar Hjärnspöke : tro inte på allt du tänker (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2022-02-07
Förlag
Ordberoende Förlag
Illustratör/Fotograf
Ebba Dagsdotter
Dimensioner
216 x 154 x 10 mm
Vikt
236 g
SAB
uDo
ISBN
9789198477009
Hjalmar Hjärnspöke : tro inte på allt du tänker (inbunden)

Hjalmar Hjärnspöke : tro inte på allt du tänker

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-02-07
129
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är ett hjärnspöke? Ett hjärnspöke är en märklig liten filur. Det syns inte, det väger ingenting i kilo, men att ha ett hjärnspöke kan kännas väldigt tungt. Tungt i hela kroppen.

"Det här är en bok för unga tänkare och den handlar om svåra tankar. De svåra tankarna har jag döpt till Hjalmar Hjärnspöke. Jag vill med denna bok berätta för barn att det är okej och till och med vanligt att dessa tankar finns. Många har dem, men i synnerhet vill jag visa ett sätt att sluta vara rädd för dem. Och mitt råd är att bli vän med ditt hjärnspöke. Vän med dina tankar. För vänner är man ju inte rädd för. Eller hur?" Ebba Dagsdotter.

Medverkar i boken gör Olle Wadström, psykolog och psykoterapeut med KBT-inriktning och författare till Sluta älta och grubbla- lättare gjort med KBT.

Recensioner:

"I boken Hjalmar Hjärnspöke får man veta vad ett hjärnspöke är. Att det är något som inte syns, inte väger något men kan kännas så tungt att bära på. Ebba Dagsdotter som skrivit boken vill att man omfamnar jobbiga tankar och att man lär sig att acceptera dem och inte är rädd för dem. Boken presenterar på ett enkelt sätt hur barn bör agera för att inte fastna i oro och ältande och vi får lära oss andningsövningar som kan tas till. Ålder är 9-12 men jag tror att både yngre och äldre kan ha nytta av denna bok och fint om den kan läsas tillsammans med vuxen så man kan prata om jobbiga tankar. Boken är lättläst." Gustavs Bokhylla
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjalmar Hjärnspöke : tro inte på allt du tänker
 2. +
 3. Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) : känsloboken 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor)... av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjalmar Hjärnspöke : tro inte på allt du tänker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok

  AC (mamma):
  I boken Hjalmar Hjärnspöke får man veta vad ett hjärnspöke är. Att det är något som inte syns, inte väger något men kan kännas så tungt att bära på. Ebba Dagsdotter som skrivit boken vill att man omfamnar jobbiga tankar och att man lär sig att acceptera dem och inte är rädd för dem.

  Boken presenterar på ett enkelt sätt hur barn bör agera för att inte fastna i oro och ältande och vi får lära oss andningsövningar som kan tas till. Ålder är 9-12 men jag tror att både yng... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ebba Dagsdotter