Det står skrivet : bibeltro kontra bibelkritik (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
451
Utgivningsdatum
2020-12-10
Upplaga
1
Förlag
STH Förlag
Dimensioner
220 x 140 x 34 mm
Vikt
605 g
SAB
Cc
ISBN
9789198659504
Det står skrivet : bibeltro kontra bibelkritik (inbunden)

Det står skrivet : bibeltro kontra bibelkritik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-12-10

Slutsåld

Är bibelordet Guds ord, inspirerat av den helige Ande eller är Bibeln en samling vanliga böcker, författade av människor vid olika tidpunkter, och vilkas innehåll vi kan ta till oss efter eget tycke och smak? Var Jesus Guds Son, född på ett övernaturligt sätt eller var han bara en av många mänskliga vishetslärare?

Dessa och många andra frågor behandlar författaren i boken. Det är är en bok som berör det innersta i kristen tro: Kan man lita på Bibeln?

Med forskarens noggrannhet tar sig författaren Anders Gerdmar an uppgiften att reda ut och belysa en mängd frågeställningar kring Bibelns innehåll och auktoritet. Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Uppsala.
Boken är en del av författarens vetenskapliga produktion, men är skriven i populärvetenskaplig stil, så att stora delar med behållning kan läsas av intresserade troende och andliga sökare.
"En guldgruva för den som vill förstå vad bibeltrohet innebär och vad debatten om bibelsyn egentligen handlar om". Stefan Gustavsson, direktor för Apologia - Centrum för kristen apologetik.
"Sakligt, kunnigt och briljant av professor Gerdmar som gräver djupt och initierat i teologins historia och utveckling, pekar på villovägarna men visar var den rätta vägen går". Stefan Swärd, pastor och fil dr. "Det står skrivet hedrar Bibeln som ett tidlöst tilltal från Gud. Gerdmar avkodar bibelkritiken som otrons perspektiv och ger skäl för Ordets anspråk på att bli mottaget i trons lydnad". Pastor Sven Nilsson, Örebro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det står skrivet : bibeltro kontra bibelkritik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanonbra bok
    Björn Norlin, 5 februari 2021

    Mycket tydlig o klar, en måstebok för den som vill veta mera utifrån vad det egentligen står i bibeln.,
    Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Gerdmar