Ögonvittnet (inbunden) Ögonvittnet
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2021-09-27
Upplaga
1
Förlag
Narin Förlag
Översättare
Lars Narin
Originaltitel
Die Kronzeugin
Dimensioner
230 x 155 x 22 mm
Vikt
500 g
SAB
Lz
ISBN
9789198703702
Ögonvittnet (inbunden)

Ögonvittnet

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-27
119 204 Du sparar 85 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.
I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.
Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ögonvittnet
 2. +
 3. Kärleken övervinner allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärleken övervinner allt av Shaadia Firoz (storpocket).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ögonvittnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett "måste" att läsa!
  Katarina Liljestam Beyer, 7 januari 2022

  Ett oerhört intressant och skrämmande vittnesmål om dagens verklighet i Kina som få av oss känner till. Har högläst för mina unga tonårsbarn som suttit totalt fängslade trots vuxet språk. Jag är mållös.

 2. En sann berättelse
  Josefin, 22 november 2021

  Sayragul är en modig kvinna som berättar hur Kina behandlar olika folkgrupper som inte är kineser (och inte heller ateister) trots att de bor i Kina. Själv lyckades hon undkomma, men inte ens grannländerna vågar stå upp för de förfölja från Kina. I dag lever hon i Sverige, men familjemedlemmar i Kina får lida för att hon talar om sanningen. Ett måste att läsa!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna