Vin för en dålig dejt : ingen vanlig vinbok (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2023-04-20
Förlag
Spritz Lit
Dimensioner
230 x 205 x 17 mm
Vikt
690 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789198741476

Vin för en dålig dejt : ingen vanlig vinbok

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2023-04-20
279
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vilket vin passar bäst att öppna när du vill säga förlåt till någon? Vad skulle kunna lindra din brinnande PMS, vilken pava lägger du pengar på när du har lyckats med en löneförhandling, och vad njuter du av den första vårkvällen på balkongen, som nykär, när du ska på en lunch utan slut eller vill knäppa en vinnörd på näsan?

Allt det - och mycket, mycket mer - får du reda på i Vin för en dålig dejt.

Vi kallar boken för "Ingen vanlig vinbok" därför att den helt byter perspektiv. Där många tidigare vinböcker går på djupet i druvsorter, vinrankor och terroir vill vi diskutera det vi tror att de flesta vinälskare egentligen är ute efter: svaret på frågan "När ska jag dricka vilket vin?"

Den här boken handlar helt och hållet om tillfällena som gör vinet och vinerna som gör tillfällena, där författarduon tar dig med på en lustfylld resa och med hjälp av avväpnande texter med glimten i ögat öppnar dörren på vid gavel till vinets magiska värld. Både för dig som inte kan något om vin, och för dig som kan mycket men vill se på vin från nya perspektiv.

Samtidigt bjuds det på gott om handfast kunskap i form av hundratals bra tips, frågor och svar på högt och lågt om vin, samt knep kring hur du bäst matchar olika stilar med olika typer av mat.

Andreas Grube och Elin Grube är två av Sveriges mest etablerade och välkända vinjournalister. Andreas är sedan över tio år tillbaka en regelbunden röst i spalterna i bland annat Svenska Dagbladet, Allt om Vin och Wine Table, och Elin arbetar bland annat som mat- och vinredaktör på Aller. Här har de slagit sina yrkesmässiga påsar ihop i bokform för första gången.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vin för en dålig dejt : ingen vanlig vinbok
 2. +
 3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • 38-55

  Andreas Grube, Peter Knig, Ruth Rissing-Van Saan

  Der Leipziger Kommentar setzt auch in der nunmehr 13. Auflage die Mastbe fr die Wissenschaft zum materiellen Strafrecht. In 20 Bnden beleuchtet das hochkartige Autorenteam das Strafgesetzbuch sowie das Vlkerstrafgesetzbuch in allen Facetten und mi...

 • Der Sonntag Und Die Kirchlichen Feiertage Zwischen Gefaehrdung Und Bewaehrung

  Andreas Grube, Christoph Link

  In der verfassungsrechtlichen Qualifizierung der Sonn- und Feiertage als "Tage der Arbeitsruhe und der seelischen Erhebung" (Art. 140 GG i.V.m. Art. 139 WRV) spiegelt sich eine lange und wechselvolle Rechtsentwicklung. Sie reicht vom alt...