Landet som äter sig självt : att leva med Brexit (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
204 x 142 x 17 mm
Vikt
250 g
SAB
Oc
ISBN
9789523333055
Landet som äter sig självt : att leva med Brexit (häftad)

Landet som äter sig självt : att leva med Brexit

(4 röster)
Häftad Svenska, 2020-08-14
192
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Storbritannien har drabbats av ett nervöst sammanbrott. Bara ett år före den historiska folkomröstningen om brexit intresserade utträdet ur EU bara en procent av befolkningen. Idag har frågan lyckats splittra Storbritannien i två läger, som blir allt argare på varandra.

Journalisten Charlotta Buxton är bosatt i Storbritannien och har skrivit om landet i tio år. Hon har bevakat brexit redan innan britterna röstade för att lämna EU. I reportageboken Landet som äter sig självt reser hon runt både i huvudstaden London och i övriga Storbritannien för att ta reda på hur utträdet ur EU förändrat de brittiska öarna. Samtidigt söker hon sig långt bakåt i historien för att hitta rötterna till röstningsresultatet, till viljan att dra sig tillbaka från Europa. Hon träffar vanliga människor och politiker, lyssnar på Donald Trump och ger sig ner i tunnlarna under parlamentshuset för att hitta svar.

Landet som äter sig självt är en bok där stora politiska händelser skildras genom personliga berättelser. Buxton skriver med inlevelse och kunskap om hur kaoset djupnar i Storbritannien, samtidigt som hennes eget liv förändras radikalt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Landet som äter sig självt : att leva med Brexit
  2. +
  3. Löpa varg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löpa varg av Kerstin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotta Buxton

  • Det finns inga britter

    Charlotta Buxton

    Liksom många andra utlänningar har jag fallit för en besvärjelse. En myt om några gröna öar där gamla tanter häller upp te i porslinskoppar. Där fyra ungdomar och en hund avslöjar tjuvar som gömt sig i hus på hedar. Där detektiver med stora mustas...