Vindens son : roman (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2000-06-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
SAB
Hc.01,H
ISBN
9789113007366
Vindens son : roman (inbunden)

Vindens son : roman

Inbunden Svenska, 2000-06-01

Slutsåld

På en avlägsen handelsstation i Afrika, någon gång på 1870-talet, hittar en svensk äventyrare en liten lusbiten och undernärd bushmanpojke. Han bestämmer sig för att rädda pojken och ge honom ett civiliserat liv. Han tar med honom till Sverige och lämnar honom som inackordering hos några fattiga bönder på den skånska slätten.

Den svarte pojken börjar på ett egenartat sätt att gripa in i böndernas liv. När hans närvaro utlöser ett mord och han själv spårlöst försvinner tvingas människorna omkring honom att för första gången se sig själva som de verkligen är.

Vindens son är en grym saga, en skildring av ensamhet och styrka och av den vrede och sorg som föds av att ständigt leta efter sin identitet. Men det är också en historia om kärlek och den envisa drömmen om att lära sig gå på vattnet. Och oupphörligt återvänder berättelsen till frågan: Vad är egentligen en människa?

Henning Mankell är inte bara Sveriges populäraste kriminalförfattare. Hans ungdomsböcker har belönats med Augustpriset och Nils Holgerssonpriset. Hans skönlitterära roman Comédia Infantil nominerades till Augustpriset, den fick Sveriges Radios stora romanpris och har filmatiserats.

Även internationellt gör Mankell nu ett segertåg. Den femte kvinnan blev den näst mest sålda boken i Tyskland under 1999 och Villospår den sjätte mest sålda. Böckerna om Kurt Wallander har översatts till 23 språk och Comédia Infantil till 10. Vindens son är Mankells första roman på Norstedts.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henning Mankell