Oryx och Crake (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2014-12-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Birgitta Gahrton
Originaltitel
Oryx and Crake
Dimensioner
257 x 150 x 22 mm
Vikt
646 g
SAB
Hce
ISBN
9789113068336
Oryx och Crake (häftad)

Oryx och Crake

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-12-03
359
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Huvudpersonen och berättaren i boken kallar sig Snömannen. Han sover i ett träd, insvept i ett lakan. Han sörjer sin älskade Oryx och sin bäste vän Crake. Mat och andra förnödenheter försöker han hitta i ett ödelagt område där insekter förökar sig snabbt, och där nassonger och varjundar härjar i plebsområdena där vanliga människor en gång levde.
När han försöker få en överblick över det som hänt, tvingas han gå decennier bakåt i tiden. Hur kunde allt falla samman så snabbt?

Han söker svaren på sina frågor i den resa han gör; till sitt förflutna och till Crakes högteknologiska bubbelkupol, där han skapade sitt ödesdigra Paradice Project som hela världen skulle komma att beklaga.

Med sitt fantastiska språk, sitt skarpa intellekt och sin svarta humor leder Atwood läsaren in i en värld som är allt annat än hjältemodiga, en bisarr men helt trovärdig värld befolkad av gestalter som fortsätter att leva i läsarens huvud långt efter att man lagt ifrån sig boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Oryx och Crake
 2. +
 3. Gileads döttrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gileads döttrar av Margaret Atwood (pocket).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Oryx och Crake. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dystopi i pandemitid
  Gunilla, 17 juni 2021

  Boken är en dystopisk bok som passar bra att läsa i dessa coronatider. Den handlar om framtiden, där världen är på sluttampen, det finns ett år, eller mindre kvar för människan. Samhället före dess är uppdelat i en rik och en fattig del. Det handlar om genteknik och en undergång som beror på vetenskapens följder som går överstyr.

 2. En bok som sitter kvar länge
  Anna, gymnasielärare, 14 december 2017

  Jag läste den här boken för över tio år sedan, och det är en bok som jag återkommer i minnet och i litterära samtal gång på gång.

  Språket är en del av det men också hur författaren driver berättelsen framåt. Den är läskig, sorglig, spännande och existentiell på en och samma gång. Den kräver en del av dig som läsare, det är inte en berättelse som är enkel på något vis och den lämnar efter sig något som jag ännu har svårt att sätta fingret på.

  Jag förstår varför Margaret Atw... Läs hela recensionen

 3. Otäckt bra
  bonadea, 24 november 2016

  En fängslanse bok, en framtidsroman om en skrämmande värld. Margaret Atwood bygger upp historien succesivt, och spänningen är på max. Älskar hennes språk, en mycket bra bok.

  " När sedan den blå färgen på den kvinnliga indvidens underliv har nått sin djupaste ton söker hon och hennes kvartett upp en avskild plats och håller på tills kvinnan blir havande och hennes blå färg bleknar. Och det är det hela.
  Inga mer Nej betyder Ja i alla fall, tänker Snöman. Inga mer prostitution, ing... Läs hela recensionen

 4. Läs den!
  Helena , 25 oktober 2016

  En konstig, otäck, faschinerande bok som verkligen får en att tänka. På hur vi behandlar oss själva, varandra och planeten.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Margaret Atwood