Välkommen till helvetet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2020-10-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 2 mm
Vikt
20 g
SAB
Lz
ISBN
9789113112312

Välkommen till helvetet

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-10-26
243
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det hade gått så snabbt, så oerhört snabbt. Innan jag ens hade hunnit reflektera över det hade jag tappat de där första kilona. Och all kontroll. Och plötsligt rasade allt."

Förloppet är hastigt när 15-åriga Nanna insjuknar i anorexi, på bara några veckor rasar hon i vikt och läggs in för akut vård. Hennes tillstånd är livshotande och livet vänds uppochner för hennes familj, föräldrarna ständigt vid hennes sida. Nanna plågas av grav ångest och är helt i sjukdomens våld. Hennes enda fokus är att låta bli att äta, sluta existera.

Hemma är 13-åriga lillasystern Stina ledsen och arg. Det som tidigare var en nära syskonrelation upphör tvärt. Hon får plötsligt mer frihet än hon önskar och kämpar för att ha en vardag när allt handlar om sjukdom. Stina har heller ingen lust att spela den lättsamma dottern precis när det råkar passa föräldrarna.

Nanna och Stina, idag vuxna, berättar öppet och rättframt om ett år med anorexin och ångesten ur sina olika perspektiv. Sjukdomen påverkar i hög grad anhöriga. Välkommen till helvetet är en drabbande skildring av just anorexi, men mycket är aktuellt även för andra typer av psykisk sjukdom.

Systrarna Nanna Helsén, född 1989, och Stina Helsén, född 1991, är uppvuxna i Stockholm. Välkommen till helvetet är deras första bok. Till vardags arbetar Nanna med affärsutveckling och Stina är lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välkommen till helvetet
  2. +
  3. Jag vill inte bli frisk, jag vill bli smal : om ditt barn har ätstörning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill inte bli frisk, jag vill bli smal : om... av Malin Amethier (häftad).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »