Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
200 x 125 x 14 mm
Vikt
240 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127026827
Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acceptans (kartonnage)

Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acceptans

(83 röster)  |  Läs 12 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2007-08-01
269
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att avstå från att söka förändring i en svår situation, utan att sluta föra krig mot tillvaron och sig själv. Acceptans innebär att välja att se både sin inre och yttre verklighet, utan att fly eller döma den.

I denna andra utgåva har boken omsatts med något större textgrad för att öka läsbarheten. Likaså har inledningen omarbetats.

Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en terapiform som har många inspirationskällor. Förenklat kan metoden sägas vila på kognitiv beteendeterapi och på fyra viktiga begrepp: acceptans, medveten närvaro, medkänsla och bekräftelse. I denna bok tar författaren på ett lättillgängligt sätt upp betydelsen av acceptans.

Texten är pedagogisk och lättillgänglig och innehåller rikligt med exempel och övningar. På samma sätt som böckerna Tillsammans - om medkänsla och bekräftelse; med Åsa Nilsonne) och Vem är det som bestämmer i ditt liv? - om medveten närvaro; (av Åsa Nilsonne) vänder sig Att leva ett liv, inte vinna ett krig till alla som är intresserade av personlig utveckling. Boken kan även användas som resursbok inom utbildningar och av professionellt verksamma inom psykiatrin.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acceptans
 2. +
 3. Vem är det som bestämmer i ditt liv? : om medveten närvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem är det som bestämmer i ditt liv? : om medve... av Åsa Nilsonne (kartonnage).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acceptans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aha-upplevelse
  Lasse J, 1 mars 2023

  Jag insåg att det finns "verktyg" för att påverka mitt mående, på så sätt att jag med tankens hjälp kan få stopp på "onödigt lidande".

 2. Läs den varje dag
  Bo Jarneving, 14 juli 2019

  Detta är en bok som - trots att den är kort - innehåller mycket. Den bör läsas i korta, eftertänksamma ansatser. Varför inte som en morgonmeditation.

 3. Lättläst och givande
  Matilda , 22 augusti 2017

  Boken beskriver konkret och bra hur och varför måendet är sämre av stress. Jag kände igen mig i mycket och för alla med stressproblematik är den guld. Dessutom innehåller den konkreta verktyg för att hantera vardagen . Rekommenderar den!

 4. Att leva.....
  Karin Ersmark, 24 oktober 2014

  Mycket bra bok om hur man lever sitt liv på ett bra sätt! Är tyvärr gammal - hade behövt läsa den tidigare i livet, men kanske skulle jag inte tagit till mig den då! Men det hade varit bra!

 5. Fru Ågren
  Fru Ågren , 23 juni 2014

  Det är en bra bok med övningar. Skulle rekommendera den här boken i samband med terapi eller liknande för att få ut det mesta av bokens innehåll.
  Den har inte hjälpt mot min ångest men helt klart värd att läsa för den som har en svacka i livet.

 6. Lätt att förstå och ta till sig
  Anna , 24 april 2014

  Köpte boken åt någon annan men började läsa den själv också med stor behållning, kan appliceras på stort och smått. Till exempel när min 6-åring inte kan sluta tänka på något jobbigt så har vi använt metoden från boken att acceptera att den jobbiga tanken är där så kan man inte tvinga bort den men om man kan acceptera den, göra ett litet rum där den får sitta fastän man inte gillar den, så väljer den ofta att "flyga vidare" efter en stund.

 7. Aha upplevelse
  Lena Larsén-Ahlgren, 20 mars 2014

  Jättebra läsning . Många aha upplevelser. Rekommenderas starkt .Den har hjälpt mej mycket efter min utmattningsdepression. Ett stort tack till min kurator.

 8. Bra! Måste nog läsa den två gånger för att riktigt ta...
  Pia Gunnarsson, 5 november 2013

  Bra! Måste nog läsa den två gånger för att riktigt ta in den. Mycket stämmer ju med verkligheten. Lättläst med övningar.

 9. Emellanåt jobbig men tänkvärd läsning. Mycket är...
  Hanna Nylin, 20 september 2013

  Emellanåt jobbig men tänkvärd läsning. Mycket är lättare sagt än gjort men att väcka tankar och försöka kommer man långt på.

 10. Mycket bra resurs i kombination med samtal med...
  Gudrun Pärnarp, 18 september 2013

  Mycket bra resurs i kombination med samtal med KBT-terapeut. Lättläst och med många bra övningar som hjälp på vägen till ett rikare liv med acceptans och eliminering av psykisk och fysisk smärta.

 11. Min livlina genom en livskris! Kommer att läsa den...
  M, 28 maj 2013

  Min livlina genom en livskris! Kommer att läsa den resten av mitt liv. Rekommenderas varmt. Tror att alla människor har behållning av boken på olika sätt.

 12. Jag har inte läst den ännu, men ser fram emot att läsa...
  ULLA SVENDSEN, 10 maj 2013

  Jag har inte läst den ännu, men ser fram emot att läsa den. Har endast "plockat" och läst lite här och där.
  Fick tips av min läkare/reumatolog att läsa denna för att få insikt och acceptans till verkligheten.
  Tror mycket på bokens innehåll!

  Mvh
  /Ulla

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Anna Kåver