Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2016-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form) / Waldersten, Petra (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
250 x 185 x 25 mm
Vikt
798 g
SAB
Doe
ISBN
9789127147416

Schematerapi : En klinikers handbok & en terapiberättelse

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-08-15
435
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Schematerapi är en innovativ terapiform som utvecklats för att behandla långdragna psykiska lidanden och problem. Den integrerar influenser från bland annat KBT, anknytningsteori och gestaltterapi till en sammanhållen behandlingsmodell.

Villkoret för god psykisk hälsa är att få våra grundläggande känslomässiga behov tillgodosedda i nära relationer. I schematerapin får patienten därför hjälp att kartlägga, förstå och bryta beteendemönster och livssammanhang som frustrerar eller kränker de känslomässiga behoven. Stort fokus ligger även på den terapeutiska relationen som läkande kraft.

Detta är den första svenska läroboken om schematerapi. Den innehåller en detaljerad genomgång av schemateorin och metodiken med dess olika interventioner. Dessutom innehåller boken en terapiberättelse där man får följa en patients behandling från början till slut. Utifrån ett handledarperspektiv reflekterar författarna kring vad som utspelar sig i terapirummet.

På bokens hemsida nok.se/schematerapi finns extramaterial.

Carl Gyllenhammar är leg. läkare, specialist i psykiatri, leg. psykoterapeut med KBT-inriktning och handledare. Han är studierektor vid Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi. Carl är certifierad schematerapeut på avancerad nivå och godkänd schematerapihandledare.

Poul Perris är leg. läkare, leg. psykoterapeut och handledare, samt rektor vid SvenskaInstitutet för Kognitiv Psykoterapi. Han har gått sin utbildning i schematerapi hos JeffreyYoung (schematerapins grundare) i USA. Poul är Founding President av ISST, International Society of Schema Therapy.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Schematerapi : En klinikers handbok & en terapiberättelse
 2. +
 3. Kärlekens ACT

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlekens ACT av Russ Harris (inbunden).

Köp båda 2 för 706 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Schematerapi : En klinikers handbok & en terapiberättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. CBT goes Freud!
  MBK, 8 januari 2017

  Boken är lättläst med enkelt språk. Den inleder med en beskrivning av schematerapi och ägnar sedan större delen av boken till att beskriva arbetet med en klient. I stort sett känns dessa beskrivningar bra; boken andas god vilja men jag tycker att några interventioner lutar åt för mycket manipulation (och suggestion både hos klient och terapeut, - det ser i varje fall inte bra ut i texten och jag är inte ensam om att få den bilden).

  Trots att schematerapi (ST) på papperet är en strukt... Läs hela recensionen

 2. Mycket läsvärd!
  Christian Gerdesköld, 12 september 2016

  En mycket bra fördelning mellan teorin och tillämpningen av schematerapi. Bla används ett patientfall för att illustrera hur schematerapi används.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna