Stiftelsetrilogin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
634
Utgivningsdatum
2019-06-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Sam J Lundvall
Originaltitel
Foundation ; Foundation and Empire ; Second Foundation
Dimensioner
200 x 130 x 48 mm
Vikt
509 g
SAB
Hce
ISBN
9789127163201
Stiftelsetrilogin (häftad)

Stiftelsetrilogin

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-06-15
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det väldiga Vintergatsimperiet vittrar sönder efter tolv tusen år. I detta begynnande kaos uppenbarar sig veten skapsmannen Hari Seldon, som vigt sitt liv åt att utveckla psykohistoria, en sorts beteendevetenskap som kan förutse och påverka framtiden. Och framtiden är inte ljus.

För att förkorta trettio tusen år av krig och barbari ska par Seldon Stiftelsen. Här arbetar de så kallade encyklope disterna skenbart med att samla människans hela vetande, men i själva verket förbereder de mänsklighetens räddning.

Asimovs episka berättelse kan läsas som en allegori över människans ständiga strävan att behärska sin till varo. Asimov skrev flera sidoberättelser och fördjupade i flera verk sin litterära värld, men just Stiftelsetrilogin (19421949) var en exempellös framgång och banade väg för science fictiongenren världen över.

Isaac Asimov (19221992) är en av de mest uppskattade science fiction-författarna. Han föddes i en by utanför Smolensk i dåvarande Sovjetunionen. När han var tre år gammal emigrerade hela familjen till USA där han blev professor i biokemi och skrev hundratals böcker inom flera fält. Stiftelsetrilogin räknas till de viktigaste och mest uppmärksammade verken i science fictiongenren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stiftelsetrilogin
  2. +
  3. Metro 2035

De som köpt den här boken har ofta också köpt Metro 2035 av Dmitrij Gluchovskij (pocket).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stiftelsetrilogin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Psykohistoriens födelse

    Asimov fångar i en roman från femtiotalet om de komplexa systemens påverkan på framtida samhällsutveckling. Dagens kejsare, kungar, presidenter, statsministrar, generaldirektörer har inte ens förstått vad återkoppling betyder för kostnadsutvecklingen i samhällsutvecklingen. 27 miljarder för små, medelstora bolag, där regeringskansliet bara har siffror för 40% och då vet man inte om det ökade antal anställda eller konkurrenskraft eller psykisk ohälsa satsningar om 23 miljarder sedan 1996 utan ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Stiftelsetrilogin