Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2020-03-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
ISBN
9789127166509
Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse (inbunden)

Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse

Inbunden Svenska, 2020-03-13
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Lina Gustafsson utbildade sig till veterinär för att kunna hjälpa och förbättra livet för djur. Efter att ha arbetat några år på djursjukhus och vårdat katter och hundar, var det någonting som gnagde i henne. Hon ville arbeta för de mest utsatta djuren, de som inte har en männ iska som sörjer för deras skull. Därför sökte hon jobb som officiell veterinär på Livsmedelsverket och började jobba på slakteri i oktober 2017.

Hon såg dagligen tre tusen grisar gå till slakt, inspek terade djurens kroppar innan och efter deras död. Boken är en skildring av vardagen bland blod, bölder, urinblåsor och tarmpaket. Det är en inblick i de glimtar av humor och kollegial gemenskap som växer fram i arbetets absurda monotoni. Men framför allt skildrar den det vardagliga våldet mot djuren och det kontrollsystem som hon själv ingick i. Samt kampen mellan hennes samvete och en allt mer påtaglig avtrubbning.

Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, själv biografiskt reportage, en ögonvittnesskildring inifrån en arbetsplats och sektor som sällan blir belyst.
Visa hela texten

Bloggat om Rapport från ett slakteri : en veterinärs...