Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2019-08-31
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
312 g
SAB
Vnd
ISBN
9789127824577
Du, jag och sex : om lust och närhet i parrelationer (inbunden)

Du, jag och sex : om lust och närhet i parrelationer

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-08-31
267
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför har vi sex alltmer sällan? Är han inte attraherad av mig? Borde jag ställa upp på sex ibland, fastän jag inte känner för det? Tycker hon att jag är för tjock?

Vardagens krav, småbarnsår och andra livsomställningar påverkar lusten och känslorna kring sex. Ens egen lust går inte alltid hand i hand med partnerns.

Sex kan fylla många olika behov såsom njutning, bekräftelse, tröst, stresshantering och vara ett sätt att komma nära, visa kärlek och se varandra. Vad betyder egentligen sex för dig? Och för din partner? Det är alltför vanligt att vi inte pratar med varandra, utan gissar vad vår partner vill och behöver. Risken är att vi sårar varandra i onödan eller blir missnöjda. Hur kan jag berätta att jag är för trött för sex, och ändå förmedla att jag älskar min partner? Eller vara tydlig med vad jag saknar och längtar efter?

I den här boken berättar två erfarna psykologer hur par kan hantera olikheter och utmaningar. Många exempel som ger igenkänning varvas med fakta och förslag på hur ni som par kan bli mer nöjda med ert sexliv och utveckla ert förhållande.

Steven James Linton är professor i klinisk psykologi vid Örebro universitet och vetenskaplig ledare för Center for Health and Medical Psychology (CHAMP). Han är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Ida Flink är leg. psykolog och docent i psykologi, verksam vid Center for Health and Medical Psychology (CHAMP) vid Örebro universitet.
Sagt om boken

Många par upplever att det är svårt att prata om sex men med konkreta råd ger författarna Ida Flink och Steven James Linton, båda erfarna psykologer, exempel på hur man kan prata med varandra utan att såra eller kritisera. [] Genom berättelser från par får läsaren praktiska och konkreta tips. Helhetsbetyg: 5.
Jennie Arvidsson, BTJ-häftet nr 21, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du, jag och sex : om lust och närhet i parrelationer
  2. +
  3. ACT helt enkelt : En introduktion till Acceptance and Commitment The

De som köpt den här boken har ofta också köpt ACT helt enkelt : En introduktion till Acceptan... av Russ Harris (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Du, jag och sex : om lust och närhet i parrelationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant, begripligt, hanterbart & meningsfullt!
    Jeffrey, 22 juli 2020

    Forskarna och psykologerna Flink & Linton ger konkreta tips på vad vi kan göra i en parrelation för att vara nöjda med den roll sex spelar i förhållandet. I kapitel 1 diskuteras njutning, intimitet och sex. Vad är sex? Vilka faktorer påverkar sexlivet? Är sex mer än penetration? Vad är en sexuell respons? Kapitel 2 berör närhet, behov och känslor. Vad är känslornas funktion och vad får de för positiva och negativa konsekvenser i en parrelation? Hur kan vi uttrycka känslorna så att min partner... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna