Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Utbildningsvetenskaplig kärna
Antal sidor
402
Utgivningsdatum
2021-02-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
235 x 161 x 33 mm
Vikt
904 g
SAB
Eu
ISBN
9789127827318
Specialpedagogik för lärare (inbunden)

Specialpedagogik för lärare

Inbunden,  Svenska, 2021-02-02
315
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den utbildningsvetenskapliga kärnan, UVK, är gemensam för alla lärarstuderande i Sverige och ska innehålla de grundläggande kunskaper och färdigheter som blivande förskollärare och lärare behöver. Den fungerar därmed som en gemensam bas och utgör i förlängningen grunden för ett gemensamt professionsspråk.

Kursboken Specialpedagogik för lärare riktar sig till alla lärarstuderande men passar även på specialpedagog- och speciallärarprogram. Boken speglar kärnan i läraruppdraget, det vill säga att stödja lärmiljöer som främjar välbefinnande och lärande och gör alla elever delaktiga. Antologin bidrar till att aktualisera kunskap om alla barns och ungdomars utveckling och behov och integrerar dem i gynnsamma undervisningspraktiker.

Specialpedagogik för lärare täcker in följande delar av den utbildningsvetenskapliga kärnan:

specialpedagogikens roll i utbildningssystemettidiga insatser i förskolan och skolanspecialpedagogik och organisationspecialpedagogik i klassrummetspecialpedagogiska insatser och risker i utveckling eller funktionsnedsättningar.

Är du kursansvarig på högskola eller universitet? Beställ ett utvärderingsexemplar av Specialpedagogik för lärare.Sagt om boken:

"Boken håller en mycket hög kvalitet och dess fokus på läraruppdraget genomsyrar innehållet - att göra alla elever delaktiga i lärmiljön. Briljant sammansättning av författare som skapat denna kunskapsbas via forskning och boken riktar sig till lärare, specialpedagoger, speciallärare och rektorer.
Helhetsbetyg: 5."
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 7, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Specialpedagogik för lärare
  2. +
  3. Specialpedagogik i ideologi, teori och praktik - att bygga broar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik i ideologi, teori och praktik ... av Ann Ahlberg (häftad).

Köp båda 2 för 663 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mara Allodi Westling

  • Users' Needs Report on Play for Children with Disabilities

    Mara Allodi Westling, Tamara Zappaterra

    The needs of children and parents about play when the child has a disability are explored by mean on surveys to disability associations and families were collected during 2016 in 30 countries by members of the EU COST LUDI network Play for childre...