Ett fynd att dö för (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Morden på Österlen (del 2)
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2022-05-27
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789137159737

Ett fynd att dö för

(58 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-27
251
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Andra delen i "Morden på Österlen", en serie pusseldeckare där vackra miljöer och starka karaktärer möter ond bråd död.

Det är högsommar på Österlen och den stora antikmarknaden i Degeberga ska just gå av stapeln, men portarna hinner knappt slås upp förrän ett brutalt mord på en ökänd antikhandlare chockar besökarna. Kriminalkommissarie Peter Vinston dras in i fallet trots att han har semester. Till hjälp får han Tove Esping som arbetar hårt för att bevaka sin position hos Simrishamnspolisen. Medan den omaka duon utreder mordet förbereder sig bygden för teveinspelningen av Antikrundan på Gärsnäs slott. Vinston och Esping inser snart att antikvitetsvärlden är full av excentriska människor, gamla konflikter och gåtor som är ovanligt svåra att lösa. Frågan är bara vem som är beredd att döda i jakten på det stora fyndet?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Ett fynd att dö för. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt intressant!
  Nadja Svensson, 25 juni 2023

  Vilken bok, vilka vändningar och vilken iakttagelse förmåga, onekligen en av de allra bästa pusseldeckare jag har läst på länge, rekommenderar varmt!

 2. Österlendeckaren
  Ingbritt Nyren, 27 mars 2023

  På ett sätt ganska fånig! Den perfektionistiske kriminalaren Peter Vinston borstar av sig hundhår och anförtror sin dotter det mesta som händer. Men sina poänger när det gäller svindyra antikviteter som bl.a. fyndats på loppmarknad. Kan vara underhållande om man bara vill ha lite förströelse.

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 augusti 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Ett fynd att dö för, är den andra delen i bokserien Morden på Österlen av författarna Anders De La Motte och Måns Nilsson. Jag har läst den första boken, som heter Döden går på visning, och den tyckte jag om, precis som jag också gjorde med den här. Rekommenderar varmt båda böckerna, och börja gärna med den första boken, även om den här boken också kan läsas fristående. Det är två charmiga pusseldeckare som är lättlästa, välskrivna, trivsamma, och hu... Läs hela recensionen

 4. Ett fynd att dö för
  betttybook (Sandviken), 6 augusti 2022

  Andra delen i deckarserien 'Morden på Österlen' är ännu bättre än ettan, Döden går på visning. Kriminalkommissarie Peter Vinston är kvar i exfruns stuga i de fantastiskt vackra och utsökt väl beskrivna omgivningarna på skånska slätterna. Och det är ett faktum, bara att läsa om de här vackra landskapen gör mig sugen att dra iväg söderut och njuta av de idylliska vyerna.

  Sommaren är som vackrast när antikmarknaden i Degeberga samlar sin vanliga brokiga skara besökare som drömmer om fin... Läs hela recensionen

 5. Ett fynd att läsa
  Jan Jälkinger, 18 juli 2022

  Den andra boken i Österlenserien är mycket trevlig och ger en känsla av att man är med på en sommarauktionen på landsbygden

 6. Kommentar av Anita A
  Anita Andersson, 28 juni 2022

  Kan aldrig bli fel när de skriver. Bra story och humoristisk på sina ställen. Älskar att de skriver i närområdet så man känner igen sig. Hoppas de fortsätter i samma stil!

 7. Feelgood-deckare!
  Bettan S, 24 juni 2022

  Lättsamt och bra skrivet. Spänning blandat med härliga natur och personbeskrivningar. Svårt att sluta läsa - man vill veta hur allt ska sluta.

 8. Skånedeckare
  MosterAda, 10 juni 2022

  Ska läsas. Väntar på nästa. Läs gärna den första så är du med. Det är roligt att läsa om Österlen.

 9. Sommarens deckare
  Ami , 10 juni 2022

  Jag gillar Anders de la Mottes deckare. Jag har läst alla. De första utspelar sig i Stockholm. Nu är vi i Skåne, trevligt.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna