Tretolv : skatt på kvalificerade andelar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2019-11-13
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Tretolv : Skatt på kvalificerade andelar
SAB
Oe-c
ISBN
9789139022305
Tretolv : skatt på kvalificerade andelar (häftad)

Tretolv : skatt på kvalificerade andelar

Häftad Svenska, 2019-11-13
529
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tretolv behandlar 3:12-reglerna och är en heltäckande kommentar till alla regler som gäller för ägare av kvalificerade andelar i fåmansföretag.

De särskilda reglerna för beskattning av utdelning och kapitalvinst på kvalificerade andelar ändras ständigt, dels genom lagstiftning, dels genom praxis med en aldrig sinande ström av nya förhandsbesked och andra rättsfall. 3:12-reglerna har därmed blivit ett lapptäcke av komplexa bestämmelser för tillämparen. I boken behandlar författaren dessa svåra och delvis nya regler på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt och med många exempel. I Tretolv redovisas över 100 domar från Högsta förvaltningsdomstolen där olika 3:12-frågor prövats, liksom alla relevanta förhandsbesked från Skatterättsnämnden.

Boken vänder sig främst till jurister, revisorer och andra rådgivare till ägare av kvalificerade andelar, men är även oumbärlig för de fåmansföretagare som själva vill tränga in i den komplicerade och omfattande lagstiftningen och den rättspraxis som finns på området.

ULF TIVÉUS är medgrundare av och partner i UNUM TAX. Han har 40 års erfarenhet som skatteexpert och är välkänd författare till böcker och artiklar inom skatteområdet. Bland annat är han en av författarna till Inkomstskattelagen. En kommentar och Skatt på finansiella instrument.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tretolv : skatt på kvalificerade andelar
  2. +
  3. Beskattning av ägare till fåmansföretag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beskattning av ägare till fåmansföretag av Urban Rydin, Bertil Båvall, Katarina Bartels (häftad).

Köp båda 2 för 1199 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tretolv : skatt på kvalificerade andelar