Tretolv : skatt på kvalificerade andelar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2019-11-13
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Tretolv : Skatt på kvalificerade andelar
Dimensioner
210 x 148 x 14 mm
Vikt
346 g
SAB
Oe-c
ISBN
9789139022305

Tretolv : skatt på kvalificerade andelar

Häftad,  Svenska, 2019-11-13
650
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tretolv behandlar 3:12-reglerna och är en heltäckande kommentar till alla regler som gäller för ägare av kvalificerade andelar i fåmansföretag.

De särskilda reglerna för beskattning av utdelning och kapitalvinst på kvalificerade andelar ändras ständigt, dels genom lagstiftning, dels genom praxis med en aldrig sinande ström av nya förhandsbesked och andra rättsfall. 3:12-reglerna har därmed blivit ett lapptäcke av komplexa bestämmelser för tillämparen. I boken behandlar författaren dessa svåra och delvis nya regler på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt och med många exempel. I Tretolv redovisas över 100 domar från Högsta förvaltningsdomstolen där olika 3:12-frågor prövats, liksom alla relevanta förhandsbesked från Skatterättsnämnden.

Boken vänder sig främst till jurister, revisorer och andra rådgivare till ägare av kvalificerade andelar, men är även oumbärlig för de fåmansföretagare som själva vill tränga in i den komplicerade och omfattande lagstiftningen och den rättspraxis som finns på området.

ULF TIVÉUS är medgrundare av och partner i UNUM TAX. Han har 40 års erfarenhet som skatteexpert och är välkänd författare till böcker och artiklar inom skatteområdet. Bland annat är han en av författarna till Inkomstskattelagen. En kommentar och Skatt på finansiella instrument.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tretolv : skatt på kvalificerade andelar
 2. +
 3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 869 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Tivéus

 • Inkomstskattelagen : En kommentar. Del I och del II

  Mattias Dahlberg, Ulf Tivéus, Christina Eng, Katia Cejie

  Den enda heltäckande kommentaren till inkomstskattelagen. Kommenterar inkomstskattelagen utförligt, paragraf för paragraf. Förarbeten och rättsfall redovisas under särskilda rubriker, liksom hänvisningar till ann...

 • Skatt på finansiella instrument

  Ulf Tivéus, Sara Jacobsson

  Skatt på finansiella instrument är en handledning för såväl privatpersoner som företag för beskattning och redovisning av de flesta finansiella instrument som finns på marknaden. Med hjälp av exempel...