Kommissionslagen : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2017-11-14
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Kommissionslagen : En kommentar
Dimensioner
245 x 160 x 25 mm
Vikt
762 g
SAB
Oead
ISBN
9789139114147
Kommissionslagen : en kommentar (häftad)

Kommissionslagen : en kommentar

Häftad Svenska, 2017-11-14
1005
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sedan lång tid tillbaka har handel i kommission reglerats i lag. Den rättsliga regleringen finns numera i kommissionslagen (2009:865). Här regleras både förhållandet mellan kommissionären och kommittenten samt deras förhållande till kunder. Kommissionslagen kan därför karaktäriseras som en juridikens smältdegel. Den anger allmänna grundsatser för sysslomannaskap och fordringsrätt. Lagen ger även utgångspunkter för frågor om avtals subjektiva verkan och direktkrav. Slutligen slås i lagen fast viktiga sakrättsliga principer.

Kunskap om hur detta detaljerade regelverk ser ut är nödvändigt för att kunna förstå ett kommissionsförhållandes närmare rättsverkningar, särskilt i förhållande till andra mellanmansrättsliga institut. I denna kommentar förklaras och konkretiseras kommissionslagen paragraf för paragraf. Därtill diskuteras i vilka situationer reglerna är av tvingande karaktär liksom vilka bevisfrågor som kan bli aktuella. Boken ger en djupgående beskrivning av rättsområdet med hänvisningar till ett omfattande rättskällematerial.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommissionslagen : en kommentar
  2. +
  3. Handelsrätt : juridik som analytiskt och strategiskt verktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handelsrätt : juridik som analytiskt och strate... av Johanna Norberg, Kjell Adolfsson (häftad).

Köp båda 2 för 1439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kommissionslagen : en kommentar