Bokföringsbrott och bokföringslagen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2021-02-08
Upplaga
5
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Bokföringsbrott och bokföringslagen :
Dimensioner
240 x 160 x 16 mm
Vikt
443 g
SAB
Qbcb-c:oe,Oeb-c
ISBN
9789139116219

Bokföringsbrott och bokföringslagen

Häftad,  Svenska, 2021-02-08
466
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frågor om bokföring och ansvar för fel och brister i densamma är ständigt aktuella. Ingen har väl undgått pensionsskandalerna i Allra, härvan kring fotbollsklubben Östersunds FK eller det organiserade fusket med högskoleprov, för att nämna några medialt uppmärksammade rättsfall från senare tid där sådana frågor varit föremål för prövning.

I en väl fungerande marknadsekonomi är korrekt bokföring en viktig del. För att upprätthålla tilltron till bokföringen och skydda företagens intressenter är därför åsidosättande av bokföringsskyldighet kriminaliserat som bokföringsbrott. I boken behandlas frågor om bl.a. vem som kan drabbas av ansvar för bokföringsbrott, hur bokföringsskyldigheten är utformad och hur man ser på olika former av åsidosättande, samt åsidosättandets följder för möjligheten att bedöma företag med ledning av bokföringen.

I denna femte upplaga har boken genomgått en genomgripande omarbetning. Indelningen i olika kapitel har gjorts om för att skapa en bättre överskådlighet. Ett helt nytt kapitel om åsidosättande av bokföringsskyldighet har tillkommit. Kapitlet om huvudsakskriteriet har arbetats om och nya regler om bokföring i filialer, företagsbot m.m. har arbetats in i särskilda avsnitt. Vidare har framställningen kompletterats med nya rättsfall och uppdaterats med aktuella föreskrifter och avgöranden från Revisorsinspektionen.

Boken vänder sig framför allt till domare, åklagare, advokater, konkursförvaltare, revisorer och redovisningskonsulter. Även företagens olika intressenter, som borgenärer eller banker, samt de som själva har ett ansvar för ett företags bokföringsskyldighet bör ha behållning av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokföringsbrott och bokföringslagen
  2. +
  3. Svensk Lag 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2024 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1760 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »