Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2013-01-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bokström, Pär (förf.) / Balldin, Jutta (förf.) / Ljungberg, Caroline (förf.) / Enö, Mariann (förf.) / Markström, Ann-Marie (förf.) / Nyrén, Lotta (förf.) / Olsson, Mats (förf.) / Bouakaz, Laid (förf.) / Jonsdottir, Fanny (förf.) / Nyberg, Eva (förf.) / Sandell, Anna (förf.) / Harju, Anne (red.) / Ta
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
364 g
SAB
Emia,371.192
ISBN
9789144079523

Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter

(10 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-01-25
360
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken belyser författarna föräldrasamverkan, föräldrastöd och förhållande mellan föräldrar och förskola/skola i mångfaldens samhälle utifrån intervju- och observationsstudier, statistik, skönlitteratur, webbsidor, grundutbildningskurser och styrdokument. Författarna framhåller den snabba förändringen i synsätten på föräldrars delaktighet och inflytande och diskuterar det som ett uttryck för styrning mot gemensamt ansvar och delade normer och värden i ett samhälle som präglas av ökad segregation och heterogenitet.
De belyser också det förändrade föräldraskapet och hur olika sociala och ekonomiska villkor påverkar föräldrars förhållande till förskola och skola.
Bokens författare presenterar egen och andras forskning om inskolning, utvecklingssamtal, föräldrautbildning, föräldrasajter, komplementära skolor och väcker diskussionsfrågor som syftar till att stärka förutsättningarna för en likvärdig och positiv kontakt mellan föräldrar, förskola och skola.
Boken riktar sig till lärarstuderande och verksamma lärare samt till alla intresserade av frågor kopplade till barn, elever, föräldrar, förskola och skola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter
  2. +
  3. Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund av Bim Riddersporre, Barbro Bruce, Charlotte Pegetti, Annika Åkerblom, Eva Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 777 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »