Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2013-01-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
364 g
SAB
Emia,371.192
ISBN
9789144079523
Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter (häftad)

Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter

(9 röster)
Häftad Svenska, 2013-01-25
335
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
"Jag var rätt skeptisk till hela dagisverksamheten från början så det var viktigt för mig att inskola. Det jag var rädd för hände aldrig", säger en av de intervjuade papporna medan en av de intervjuade skolledarna i en grundskola framhäver: "Föräldrarna är det viktigaste vi har, och vi har inte föräldrarna".

I den här boken belyser författarna föräldrasamverkan, föräldrastöd och förhållande mellan föräldrar och förskola/skola i mångfaldens samhälle utifrån intervju- och observationsstudier, statistik, skönlitteratur, webbsidor, grundutbildningskurser och styrdokument. Författarna framhåller den snabba förändringen i synsätten på föräldrars delaktighet och inflytande och diskuterar det som ett uttryck för styrning mot gemensamt ansvar och delade normer och värden i ett samhälle som präglas av ökad segregation och heterogenitet.

De belyser också det förändrade föräldraskapet och hur olika sociala och ekonomiska villkor påverkar föräldrars förhållande till förskola och skola.

Bokens författare presenterar egen och andras forskning om inskolning, utvecklingssamtal, föräldrautbildning, föräldrasajter, komplementära skolor och väcker diskussionsfrågor som syftar till att stärka förutsättningarna för en likvärdig och positiv kontakt mellan föräldrar, förskola och skola.

Boken riktar sig till lärarstuderande och verksamma lärare samt till alla intresserade av frågor kopplade till barn, elever, föräldrar, förskola och skola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter
  2. +
  3. Den mångkulturella förskolan : motsägelser och möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mångkulturella förskolan : motsägelser och ... av Johannes Lunneblad (häftad).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Föräldrar, förskola och skola - Om mångfa...