Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2015-06-23
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
256 g
SAB
Dgbf
ISBN
9789144088495
Forskningsetik (häftad)

Forskningsetik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-06-23
285
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Forskningsetik är ett ämne på stark framväxt. Universitet och högskolor tar frågan på allt större allvar, liksom tidskriftsredaktörer och forskarna själva. Forskningsetik som forskningsämne har också vuxit påtagligt på senare år. Under tiden fortsätter rapporterna om nya fall av forskningsfusk och andra avvikelser från god forskningssed att strömma in.

Vilken hänsyn måste egentligen tas till de individer som medverkar i forskning? Måste deras medverkan vara frivillig? Kan djurförsök försvaras? I så fall på vilka grunder? Vad är forskningsfusk? Kan det vara rätt att inte publicera forskningsresultat? Hur bör de redovisas? Vilken betydelse har rättvisa i forskningssammanhang? Och vilket ansvar har forskarna för forskningsresultatens användning? Detta är några av de frågor som tas upp i denna bok.

Boken är upplagd som en bred introduktion i ämnet, där centrala teman är etiska aspekter av forskning på människor, forskning på djur och fusk och avvikelser från god forsknings- och publiceringssed. Tänkta läsare är i första hand studenter och doktorander vid landets universitet och högskolor, men boken är menad som en generell introduktion i ämnet för intresserade Andra upplagan läsare oavsett bakgrund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsetik
  2. +
  3. Grundläggande vetenskapsteori : för psykologi och andra beteendevetenskaper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande vetenskapsteori : för psykologi o... av Carl Martin Allwood, Martin G Erikson (häftad).

Köp båda 2 för 703 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gert Helgesson

  • Tandvårdens etik

    Gert Helgesson, Thomas Kvist

    Tandvårdens etik är en lättillgänglig och pedagogisk bok om tandvårdens vardagsetik. Den rymmer många intressanta och viktiga frågor och visar såväl på svårigheter i att hantera olika beslutssituationer som vilka filosofiska verktyg som finns för ...