Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2015-05-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Margareta Brandin Berndtsson
Dimensioner
225 x 155 x 12 mm
Vikt
374 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144094342
Kulturkompetent omvårdnad (häftad)

Kulturkompetent omvårdnad

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-05-21
339
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Boken inleds med en definition av begreppet kulturkompetens och fortsätter med den modell för kulturkompetens som utvecklats av författaren under namnet trappstegsmodellen. Modellen hjälper till att bestämma studentens/sjuksköterskans egen nivå av kulturell kompetens i mötet med olika patienter. För att skildra komplexiteten i olika möten har författaren utgått ifrån patientfall som speglar olika kulturella perspektiv så som etnicitet, religion och sexuell tillhörighet. Innehållet är pedagogiskt upplagt genom att varje kapitel börjar med kunskapsmål och nyckelord för det aktuella området.

Kulturkompetent omvårdnad tar även upp problematik som kan uppstå mellan medarbetare med olika kulturell bakgrund. Bokens disposition medger att varje kapitel kan behandlas enskilt. Boken kan användas återkommande genom hela sjuksköterskeutbildningen på såväl grundläggande som avancerad nivå. Den kan även med fördel läsas av hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar i ett mångkulturellt sammanhang samt i fristående kurser med fokus på mångkulturell omvårdnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kulturkompetent omvårdnad
 2. +
 3. Geriatrisk omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Geriatrisk omvårdnad av Marit Kirkevold, Karin Brodtkorb, Anette Hylen Ranhoff (häftad).

Köp båda 2 för 1071 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gloria Kersey-Matusiak

 • Delivering Culturally Competent Nursing Care

  Gloria Kersey-Matusiak

  Newly revised and updated, Delivering Culturally Competent Nursing Care, Second Edition explores the cross-cultural interactions and conflicts between nurses and the diverse array of patients they may see. Culturally-competent nurses can cut throu...