Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2017-05-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 169 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Vgb
ISBN
9789144097299
Andrologi (häftad)

Andrologi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-22
596
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Andrologi är den vetenskapsgren inom medicinen som ägnar sig åt de manliga reproduktionsorganens funktion under fysiologiska och patologiska förhållanden. I vid mening handlar den kliniska andrologin om sjukdomar i de manliga könsorganen, i praktisk mening innefattar den sjukdomar som berör mannens reproduktionsfunktion.

Andrologi är i dag ingen egen medicinsk specialitet i Sverige och de flesta europeiska länder. Det kliniska patientarbetet handläggs av olika specialister: urologer, endokrinologer, gynekologer och dermatologer. Sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet är vanliga och representerar en stor somatisk och ofta även psykologisk påfrestning för patienten. Dessutom är några av de vanliga andrologiska störningarna tidiga varsel om allvarliga metabola och kardiovaskulära sjukdomar. Det finns därför ett stort behov att förbättra det andrologiska omhändertagandet och öka kompetensen inom sjukvården.

I Andrologi har biologiska basfakta fått en framträdande plats, men även psykologiska faktorer har getts utrymme med syfte att ge en helhetssyn på mannens könsspecifika organfunktioner, uttryckssätt och sjukdomar. Boken syftar till att ge en bred bild av ämnet. Den vänder sig till allmänläkare och vårdutbildningar samt till läkare inom olika specialiteter med intresse för mannens reproduktionsstörningar i vid mening.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Andrologi
  2. +
  3. Praktisk sexualmedicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk sexualmedicin av Elin Gahm (häftad).

Köp båda 2 för 1108 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna