Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-05-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Brytting, Tomas (förf.) / Döös, Marianne (förf.) / Hallin, Anette (förf.) / Johansson, Peter (förf.) / Neu Morén, Elizabeth (förf.) / Schriber, Svante (förf.) / Skoog, Matti (förf.) / Tengblad, Stefan (förf.) / Löwstedt, Jan (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 12 mm
Vikt
311 g
SAB
Emk
ISBN
9789144104881
Skolledning - Scener från den organiserande vardagen (häftad)

Skolledning - Scener från den organiserande vardagen

Häftad Svenska, 2015-05-19
338
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Skolledning är så mycket mer än enskilda individers ansträngningar att leda och utveckla en verksamhet. Detta är utgångspunkten i Skolledning - scener från den organiserande vardagen. Boken belyser skolledning som summan av alla de lednings- och styrningspraktiker som påverkar den dagliga verksamheten i en skola. Vardagssituationer, som en skolledning ställs inför, diskuteras här utifrån ett organisationsteoretiskt perspektiv. Teman som tas upp är mål- och resultatstyrning, ledningens moraliska kompetens, samarbetsprocesser, ledarskap-medarbetarskap, entreprenöriellt lärande, talent management, bedömning och lönesättning, projektarbete samt ledning av den marknadsutsatta skolan. Skolledning - scener från den organiserande vardagen är relevant för alla som är intresserade av hur skolor leds och styrs. Den kan med fördel användas i undervisning om organisation, ledning och styrning samt i kurser som riktar sig till rektorer, lärare och andra skolledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolledning - Scener från den organiserande vardagen
  2. +
  3. Fritidspedagogik med barnperspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fritidspedagogik med barnperspektiv av Karen Pernille Hviid, Charlotte Højholt, Svend Bak, Kirsten Gammelgaard, Pernille Juhl (häftad).

Köp båda 2 för 674 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »