Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2016-03-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 165 x 20 mm
Vikt
478 g
ISBN
9789144107851
Rekrytering och urval - Teori och praktik (häftad)

Rekrytering och urval - Teori och praktik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-03-11
348
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dagens rekryteringsarbete kräver strukturerade och forsknings baserade metoder som förmår att motivera anställningsbeslut såväl internt som externt. Den här boken erbjuder en heltäckande intro duktion till området rekrytering och urval. Bedömning, arbets psyko l ogisk testning, den kompetensbaserade intervjun, bakgrundskontroller och psykometri är några exempel på teman som tas upp och diskuteras på djupet.

Boken är forskningsbaserad och erbjuder en översikt över relevant teori på området. Läsaren ges även inblick i hur en rekrytering kan gå till i praktiken utifrån en beskrivning av två tänkta fallföretag. Med stöd av relevanta mallar och checklistor guidas läsaren här genom varje steg av urvalsprocessen, och på så vis begripliggörs bokens teoretiska avsnitt på djupet.
Rekrytering och urval riktar sig till universitetsstuderande, företrädesvis på personalvetarutbildningar. Den kan även användas som ett praktiskt stöd och uppslagsverk av personer som arbetar med rekrytering, exempelvis som rekryteringskonsult, eller som specialist, strateg eller chef inom HR.
 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rekrytering och urval - Teori och praktik
  2. +
  3. Hitta rätt medarbetare! : så gör du en träffsäker rekrytering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt medarbetare! : så gör du en träffsäk... av Malin Gyllin (häftad).

Köp båda 2 för 602 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rekrytering och urval - Teori och praktik