Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2015-01-29
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Asplund Carlsson, Maj (förf.) / Olsson, Bengt (förf.) / Olsson, Bengt (förf.) / Olsson, Bengt (förf.) / Pramling, Niklas (förf.) / Pramling, Niklas (förf.) / Pramling, Niklas (förf.) / Wallerstedt, Cecilia (förf.) / Wallerstedt, Cecilia (förf.) / Wallerstedt, Cecilia (förf.)
Dimensioner
205 x 135 x 10 mm
Vikt
235 g
ISBN
9789144108124

Konsten att lära barn estetik - En utvecklingspedagogisk studie av barns kunnande

Häftad,  Svenska, 2015-01-29
264
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur utvecklas barns estetiska förmåga i förskola och skola? Hur får man det estetiska att växa och bli ett pedagogiskt mål i sig, i stället för att bara använda det som ett medel för att förbättra andra förmågor? Den här boken ger ett nytt perspektiv på arbetet med att utveckla barns förmågor inom de estetiska områdena musik, poesi och rörelse/dans. Barnen i boken är mellan två och åtta år. Författarna följer dem och deras lärare, utifrån en utvecklingspedagogisk ansats, i arbetet med att utveckla de estetiska förmågorna. Gestaltande dans, rim och orimmad poesi, att lära sig lyssna på ett musikaliskt vis och att skapa musik är några av de verksamheter som beskrivs.

I och med att utvecklingspedagogik används för att analysera och diskutera konkreta exempel från pedagogisk verksamhet, är boken användbar för verksamma pedagoger, lärarstudenter och för forskarstuderande inom pedagogik och närliggande fält.
Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att lära barn estetik - En utvecklingspedagogisk studie av barns kunnande
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 353 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »