Ungdomar, sexualitet och relationer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2016-08-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
606 g
SAB
Vnd
ISBN
9789144108568
Ungdomar, sexualitet och relationer (häftad)

Ungdomar, sexualitet och relationer

Häftad Svenska, 2016-08-15
456
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Sverige har vi av tradition en positiv och tolerant inställning till ungdomars sexualitet. Dessutom har vi lång erfarenhet av preventivt arbete med ungdomar. Trots detta är litteraturen om ungdomars sexualitet begränsad och det saknades länge en bok som både gav en helhetsbild och innehöll mer specifik kunskap. Boken Ungdomar, sexualitet och relationer möter det behovet. Här är nu en utökad upplaga med nya och uppdaterade kapitel.
Bokens multidisciplinära perspektiv med betoning på de folkhälsovetenskapliga, sociologiska och psykologiska infallsvinklarna ger en bred och nyanserad bild av ungdomar och sexualitet. Författarna redogör för olika aspekter av ungdomars sexuella utveckling och beteende såsom konstruktion av kön och sexualitet, sexualitetens roll under tonåren samt reproduktiv hälsa och riskbeteende. I boken medverkar forskare inom olika discipliner, många med lång erfarenhet även av praktiska verksamheter. Här finns också kapitel där representanter för myndigheter berättar om sitt arbete, liksom avsnitt där ungdomar kommer till tals i utdrag ur samtal och intervjuer.
Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter samt yrkesverksamma inom hälsa, vård och samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomar, sexualitet och relationer
  2. +
  3. Förskolepocket Värt att veta om barns sexualitet och integritet?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolepocket Värt att veta om barns sexualite... av Ellinor Isfors (häftad).

Köp båda 2 för 600 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »