Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2016-04-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
312 g
SAB
Ika
ISBN
9789144109435
Drama- och föreställningsanalys (häftad)

Drama- och föreställningsanalys

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-04-29
287
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken handlar både om drama- och föreställningsanalys. Dramagenren är sedan länge ingående beskriven och utforskad, medan föreställningsanalysen är mindre vanlig. Det nedtecknade dramat har länge betraktats som en av litteraturens grundformer vid sidan av episka och lyriska texter. Behovet av föreställnings analyser är kanske inte lika uppenbart. Det har i första hand att göra med den levande teaterns och scenkonstens flyktiga natur. Teater är i hög grad en här och nu-konst.

Syftet med den här boken är att fördjupa och vidga förståelsen för dessa företeelser som är viktiga i alla kulturer, att ge en grundlig introduktion till teatern som kommunikationsform, ringa in dess egenart, och att dessutom tillhandahålla de analytiska verktyg som behövs för att öppna dramat och teatern för vår förståelse - och vår fantasi. Författaren ger redskap för förståelse av såväl dramat som teaterföreställningen. Hur analysen genomförs exemplifieras med en dramaanalys av Sara Stridsbergs Medealand från 2009 och en föreställningsanalys av pjäsens urpremiär på Dramaten samma år.

Drama- och föreställningsanalys är främst avsedd för studenter i teater- och litteraturvetenskap vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drama- och föreställningsanalys
  2. +
  3. Folkhem och folkteater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folkhem och folkteater av Henrik Sjögren (häftad).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rikard Loman

Bloggat om Drama- och föreställningsanalys