Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2020-09-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbcea
ISBN
9789144111865
Företagsanalys : från redovisning till värdering (häftad)

Företagsanalys : från redovisning till värdering

Häftad Svenska, 2020-09-21
394
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok ger ett helhetsperspektiv över hur redovisning används i samband med värdering av och kreditgivning till företag. I boken presenteras metoder för beräkning och analys av ett stort antal nyckeltal baserade på redovisning.

Vi lyfter även fram de faktorer som kan påverka redovisningens användbarhet samt hur det praktiskt kan gå till att bedöma kvalitet i redovisning. Boken ger läsaren kunskaper i konkreta modeller för värdering av företag, där information från redovisningen utgör input. Dessa modeller är både praktiskt användbara och har en direkt koppling till aktuell forskning i företagsvärdering.

Boken kombinerar konkreta modeller och beräkningar med konceptuell förståelse. Bokens grundläggande pedagogiska utgångspunkt är att läsaren har större nytta av kunskaper i tekniska beräkningar (exempelvis nyckeltal) om de kopplas samman med en förståelse av vad beräkningarna innebär.

Kombinationen av teknik och konceptuell förståelse gör boken användbar både i högre utbildning och i praktiken. På universitet och högskolor är boken tänkt för studenter som har läst minst en grundkurs i redovisning. I praktiken är boken användbar för de som kommer i kontakt med företagsanalys och vill utveckla sina kunskaper i hur redovisning kan användas som grund för analysen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företagsanalys : från redovisning till värdering
  2. +
  3. IFRS : i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt IFRS : i teori och praktik av Jan Marton, Anna Karin Pettersson, Pernilla Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 993 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna