Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2016-09-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
229 x 160 x 18 mm
Vikt
431 g
SAB
Ddb
ISBN
9789144113333
Kritiskt tänkande - i teori och praktik (häftad)

Kritiskt tänkande - i teori och praktik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-09-16
290
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kritiskt tänkande - i teori och praktik förtydligar och problematiserar den slentrianmässiga uppmaningen till kritiskt tänkande och introducerar läsaren för tre kritiska förhållningssätt till information: det analytiska, det vetenskapliga och det källkritiska. Bokens nio författare ställer utmanande och klargörande frågor om hur det kritiska tänkandet kan förstås och framhåller kunskapens roll för hur olika typer av information kan undersökas och bedömas med avseende på rimlighet, trovärdighet och sanning. Hur ska vi som kritiska granskare förhålla oss till reklamens budskap eller den politiska debatten? Vilka källor är trovärdiga på internet och vad innebär egentligen vetenskaplighet? Boken avslutas med ett efterord av Sven-Eric Liedman. Kritiskt tänkande - i teori och praktik riktar sig till alla som söker konkreta verktyg för kritisk granskning av källor, budskap och informationsframställning, däribland blivande och verksamma lärare för grundskolans senare år och på gymnasienivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritiskt tänkande - i teori och praktik
  2. +
  3. Argumentationsanalys : färdigheter för kritiskt tänkande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Argumentationsanalys : färdigheter för kritiskt... av Gunnar Björnsson, Ulrik Kihlbom, Anders Ullholm (inbunden).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Flykten genom Berlin : svenskarna i Stasis arkiv

    Karin Westin Tikkanen

    Den 29 mars 1963 blev det stort medieuppbåd i Sverige efter besked om att en svensk student fängslats i Östberlin, anklagad för människosmuggling. Studenten ifråga var Leif Persson, som med stort engagemang och flit samlat in svenska pass och bidr...