En god fortsättning : nyanländas fortsatta väg i skola och samhälle (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2018-01-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Otterup, Tore (red.) / Kästen-Ebeling, Gilda (red.)
Dimensioner
224 x 154 x 13 mm
Vikt
362 g
SAB
Em-c.0761,Ohdi-c
ISBN
9789144113906

En god fortsättning : nyanländas fortsatta väg i skola och samhälle

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-01-22
329
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under flera decennier har den svenska skolan tagit emot elever från olika länder och har försökt ordna mottagandet efter bästa förmåga. I dag finns stor praktisk erfarenhet och forskning inom området. I En god fortsättning - nyanländas fortsatta väg i skola och samhälle beskriver teoretiker och praktiker från olika områden och med olika utgångspunkter vad skolan och dess personal ska beakta i mötet med mångkulturella och flerspråkiga elever.

Boken är en uppföljare till redaktörernas tidigare bok En bra början - mottagande och introduktion av nyanlända elever, och förmedlar ett sammanhållet synsätt på de verksamheter i och utanför skolan som bör finnas för att de en gång nyanlända eleverna ska få möjligheter till en bra skolgång och en fortsatt god väg genom livet.

En god fortsättning - nyanländas fortsatta väg i skola och samhälle riktar sig främst till lärarstudenter, lärarutbildare, verksamma lärare och skolledare samt till politiker och beslutsfattare, men även till andra som i sitt arbete kommer i kontakt med flerspråkiga och mångkulturella barn och ungdomar, liksom förstås till en intresserad allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En god fortsättning : nyanländas fortsatta väg i skola och samhälle
  2. +
  3. Svenska som andraspråk : i forskning, undervisning och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska som andraspråk : i forskning, undervisn... av Kenneth Hyltenstam, Inger Lindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 866 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • En bra början : mottagande och introduktion av nyanlända elever

    Tore Otterup, Gilda Kästen-Ebeling

    Svenska skolor har tagit emot elever från många länder under flera decennier och har försökt att ordna mottagandet efter bästa förmåga. Numera finns emellertid mycket forskning som berör nyanlända elever och många användbara erfarenheter har under...