Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2016-08-26
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
411 g
SAB
Eaby
ISBN
9789144115306
Undervisa i pedagogiskt drama (häftad)

Undervisa i pedagogiskt drama

(6 röster)
Häftad Svenska, 2016-08-26
368
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ny forskning understryker betydelsen av drama och teater i skolundervisningen för att stimulera elevers kognitiva och verbala utveckling. Denna heltäckande lärobok ger praktisk handledning i hur man kan använda drama och teater i detta syfte.
I boken finns mängder av tips på grundläggande lustfyllda drama- och teaterövningar. Författarna visar på ett konkret sätt hur man kan börja med enklare övningar och improvisationer för att sedan gå vidare till dramatisk gestaltning och teater.
En rad exempel på genomförda utvecklingsarbeten som Viveka Rasmusson handlett på olika nivåer konkretiserar ytterligare hur dramaundervisning i skola och förskola kan planeras och genomföras. Det handlar t.ex. om drama i en mångkulturell barngrupp, om konfliktlösning i förskolan med hjälp av handdockor och om att resa i tiden i ett historiskt rollspel med gymnasister. En bakgrund ges också till den moderna drama- och teaterpedagogikens framväxt, den skapande processen liksom kommunikation och konflikthantering.
I denna moderniserade fjärde upplaga presenteras ny såväl svensk som internationell forskning inom ämnesområdet.
Undervisa i pedagogiskt drama riktar sig till studenter på lärarutbildningen samt till verksamma lärare och förskollärare. Den kan med fördel användas också av studieförbund och i annan vuxenutbildning.
Fjärde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisa i pedagogiskt drama
  2. +
  3. Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan raderna : Strategier för en tolkande läs... av Britta Stensson (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »