Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Norska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2020-07-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Anna Hellberg Björklund
SAB
Eab.01
ISBN
9789144134345
Att rusta barn för livet : förskolans arbete för barns positiva utveckling (häftad)

Att rusta barn för livet : förskolans arbete för barns positiva utveckling

(2 röster)
Häftad Norska, 2020-07-27
288
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
För att barn ska bli väl rustade att hantera livets upp- och nedgångar behöver de god omsorg i förskolan. Men vad innebär god omsorg och vad kan förskolans personal göra för att främja en positiv utveckling hos de yngsta barnen?

Att rusta barn för livet - förskolans arbete för barns positiva utveckling består av tre delar. Bokens första del beskriver kortfattat teorier om tidig utveckling och positiva krafter i livet som en grund för psykisk hälsa. Därefter presenteras forskningsbaserad kunskap om positiv utveckling hos yngre barn, bland annat om anknytning, känslor, lek och kompetens. I del två betonas vikten av glädje och goda relationer för att främja barns välbefinnande och robusthet. Psykiska besvär och varför en del barn utvecklar denna typ av svårigheter tas också upp. I bokens tredje del ges förslag på hur psykisk hälsa och förmågan att hantera livet kan främjas i förskolans vardag. I den här delen finns det dessutom reflektionsfrågor till varje tema som kan användas som utgångspunkt för egen reflektion eller gemensamma diskussioner på förskolan.

Bokens målgrupp är personal i förskolan och studenter på förskollärarutbildningen, liksom alla andra som är intresserade av god kvalitet i förskolan för de yngsta barnen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Introduktion och föräldrasamarbete

  May-Britt Drugli, Ratib Lekhal, Elisabet Solheim Buøen

  Denna bok handlar om den viktiga övergången från hem till förskola och ingår i serien "De yngsta i förskolan - från forskning till praktik", som efterföljare till Att rusta barn för livet - förskolans arbete för barns positiva utveckling...

 • Goda rutinsituationer i förskolan

  May-Britt Drugli, Ole Hansen, Thomas Nordahl

  Rutinsituationer i förskolan, till exempel måltider, på- och avklädning, blöjbyte, middagsvila samt lämning och hämtning, är situationer där personalen ska utföra en viss praktisk uppgift, men där det samtidigt finns plats för kontakt och samspel,...