Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-08-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eu
ISBN
9789144141428
Förebygga skolsvårigheter : en handbok (häftad)

Förebygga skolsvårigheter : en handbok

Häftad Svenska, 2021-08-09
329
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Pedagogiska verksamheter har i uppdrag att förebygga skol svårigheter och ohälsa samt att utveckla tillgängliga lärmiljöer så att alla barn och elever oavsett funktionsförmåga ska kunna delta i utbildningen. Ett förebyggande arbete tar avstamp i sådant som kan hindra lärande, hälsa och utveckling, det vill säga när en svårighet eller en risk uppmärksammats.

I Förbygga skolsvårigheter - en handbok beskrivs hur ett före byggande arbete kan organiseras och genomföras utifrån en arbetsmodell som kännetecknas av 5 faser - kartlägga, analysera, formulera mål, utarbeta handlingsplan samt följa upp och utvärdera insatserna. I boken får vi även ta del av kartläggnings metoder och områden som kan identifieras och analyseras samt hur organisatoriska stödstrukturer och samarbetsformer mellan elevhälsan och pedagogisk personal kan genomföras. Exempel ges också på hur kollegiala samtal kan struktureras och hur frågor som arbetsverktyg kan utformas. Författaren lyfter det förebyggande arbetet på skol- och gruppnivå för att kunna möta alla elever och ger förslag på hur ett sådant arbete kan organiseras och genomföras.

Boken riktar sig till rektorer, elevhälsan, specialpedagoger, lärare, förskollärare, kvalitetsutvecklare och övrig pedagogisk personal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förebygga skolsvårigheter : en handbok
 2. +
 3. Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok av Maja Lindqvist (häftad).

Köp båda 2 för 662 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maja Lindqvist

 • Kollegialt lärande - Att handleda i skolans värld

  Maja Lindqvist

  Kollegialt lärande är en framgångsfaktor för att uppnå skolutveckling. Genom kollegialt lärande kan skolor arbeta med skolutvecklings¿frågor och uppnå kvalitet i undervisningen. När verksamheter organiseras så att personal får möjlighet att föra g...

 • Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok

  Maja Lindqvist

  Hälsofrämjande och förebyggande arbete börjar i skolorganisationen och berör alla som arbetar inom skolan. Elevhälsoarbete för specialpedagoger - en handbok handlar om hur insatser på skol- och gruppnivå kan riktas för att tidigt förebygga skolsvå...