Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-08-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
330 g
SAB
Eu
ISBN
9789144141428

Förebygga skolsvårigheter : en handbok

Häftad,  Svenska, 2021-08-09
323
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pedagogiska verksamheter har i uppdrag att förebygga skol svårigheter och ohälsa samt att utveckla tillgängliga lärmiljöer så att alla barn och elever oavsett funktionsförmåga ska kunna delta i utbildningen. Ett förebyggande arbete tar avstamp i sådant som kan hindra lärande, hälsa och utveckling, det vill säga när en svårighet eller en risk uppmärksammats.

I Förbygga skolsvårigheter - en handbok beskrivs hur ett före byggande arbete kan organiseras och genomföras utifrån en arbetsmodell som kännetecknas av 5 faser - kartlägga, analysera, formulera mål, utarbeta handlingsplan samt följa upp och utvärdera insatserna. I boken får vi även ta del av kartläggnings metoder och områden som kan identifieras och analyseras samt hur organisatoriska stödstrukturer och samarbetsformer mellan elevhälsan och pedagogisk personal kan genomföras. Exempel ges också på hur kollegiala samtal kan struktureras och hur frågor som arbetsverktyg kan utformas. Författaren lyfter det förebyggande arbetet på skol- och gruppnivå för att kunna möta alla elever och ger förslag på hur ett sådant arbete kan organiseras och genomföras.

Boken riktar sig till rektorer, elevhälsan, specialpedagoger, lärare, förskollärare, kvalitetsutvecklare och övrig pedagogisk personal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förebygga skolsvårigheter : en handbok
  2. +
  3. Det oumbärliga klassrummet : en framställning på kognitionsvetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det oumbärliga klassrummet : en framställning p... av Magnus Haake, Agneta Gulz (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maja Lindqvist

  • Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok

    Maja Lindqvist

    Hälsofrämjande och förebyggande arbete börjar i skolorganisationen och berör alla som arbetar inom skolan. Elevhälsoarbete för specialpedagoger - en handbok handlar om hur insatser på skol- och gruppnivå kan riktas för att tidigt förebygga skolsvå...