Kommunikativa klassrumspraktiker : tidig läs- och skrivundervisning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2023-03-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 204 x 150 mm
Vikt
375 g
SAB
Eabf.02
ISBN
9789144141961

Kommunikativa klassrumspraktiker : tidig läs- och skrivundervisning

Häftad,  Svenska, 2023-03-31
349
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken presenterar metodik som leder till att yngre elever lär sig att skriva och läsa samt använda texter som kombinerar skrift, bild och ljud. Syftet är att ge en allsidig uppsättning didaktiska verktyg för språk- och kunskapsutvecklande arbete i tidig läs- och skrivundervisning.

Författarens utgångspunkt är att du som lärare planerar och organi serar för undervisning som möjliggör för eleverna att visa kunskap på delvis olika nivåer, men inom samma sammanhang. Inledningsvis får du ta del av didaktiska förhållningssätt för under visning som tar avstamp i villkor och möjligheter för barns språk utveckling. Utifrån dessa förhållningssätt fokuseras sedan på klassrumsarbete där elever skriver och läser, både gemensamt och sedan alltmer självständigt. Här diskuteras bland annat platsbaserad undervisning, barnlitteraturens potential samt kritisk textgranskning. Genomgående betonas undervisningens betydelse för elevernas lärande och lärarens roll i detta.

Kommunikativa klassrumspraktiker vänder sig särskilt till dig som ska bli lärare i förskoleklassen och årskurs 1-3 eller som nyss blivit klar med din lärarutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikativa klassrumspraktiker : tidig läs- och skrivundervisning
  2. +
  3. Tal och tanke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tal och tanke av Ida Heiberg Solem, Bjørnar Alseth, Gunnar Nordberg (häftad).

Köp båda 2 för 873 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catarina Schmidt