Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2021-11-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bolin, Anette (förf.) / Djampour, Pouran (förf.) / Elsrud, Torun (förf.) / Gruber, Sabine (förf.) / Gustafsson, Kristina (förf.) / Herz, Marcus (förf.) / Jansson, Tobias (förf.) / Obrenovic Johansson, Sanja (förf.) / Brinck-Larsen, Matilda (förf.) / Lundberg, Anna (förf.) / Melander, Charlotte (förf
Dimensioner
223 x 155 x 18 mm
Vikt
510 g
SAB
Ohf
ISBN
9789144142821

Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration

Häftad,  Svenska, 2021-11-09
384
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok undersöks olika aspekter av rasism och antirasism samt dess påverkan på det sociala arbetets brukare, yrkesverksamma och frivilliga aktörer i olika välfärdssammanhang.
Vår ambition med denna bok är att främja reflektion och stimulera till en debatt om rasism och antirasism i socialt arbete. De olika kapitelbidragen visar på en mångfald sätt som huvudtemat rasism och antirasism i socialt arbete kan studeras utifrån val av empiriska fall och teman, liksom avseende teoretiska och metodologiska ingångar. Bidragen befinner sig på olika nivåer och inom olika områden empiriskt och teoretiskt: socialpolitik, migrations- och integrationspolitik, offentligt socialt arbete, organisation, civilsamhälle, brukar- eller klientnära arbete med och för olika individer och grupper av människor, människors livsvillkor och erfarenheter.
Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration vänder sig till studerande på socionomprogrammet och mastersprogrammet i socialt arbete, men är av intresse även för forskare och lärare inom socialt arbete och närliggande discipliner samt för yrkesverksamma socialarbetare och andra välfärdsprofessionella.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »