Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2022-02-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 215 x 149 mm
Vikt
500 g
SAB
Eu,Eab.01
ISBN
9789144153001

Ett specialpedagogiskt förhållningssätt i förskolan : förståelse, bemötande och pedagogiska strategier

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-02-08
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Specialpedagogiska verktyg som kan lösa alla svårigheter finns inte. Men med förståelse för barns olika behov, en medvetenhet om betydelsen av vårt eget synsätt och med anpassningar, kan vi komma långt och göra stor skillnad för de barn som behöver oss mest.

I Ett specialpedagogiskt förhållningssätt i förskolan lyfts ett förhållningssätt där både pedagogens viktiga roll och barns olika behov får plats. Inte antingen eller, utan både och. Bokens innehåll har därför två spår. Det ena spåret har fokus på pedagogers förhållningssätt och samspelet med barn som av olika anledningar behöver stöd. Det andra spåret har fokus på barns olika förmågor och behov. Genom hela boken varvas teori och ett specialpedagogiskt förhållningssätt som en ram att luta sig mot tillsammans med exempel från förskolans vardag och konkreta förslag på anpassningar. Boken ger även läsaren reflektionsfrågor som stöd för fortsatt utveckling och lämpar sig väl för fortbildning inom arbetslag.

Boken riktar sig till blivande och verksamma pedagoger och rektorer i förskolan samt andra som vill utveckla sin förmåga att möta barn i behov av stöd.

Tjänsten till "Bildspråk" är tyvärr försenad enligt Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Vi hänvisar därför till www.ritadetecken.se

Ritade tecken © Specialpedagogiska skolmyndigheten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett specialpedagogiskt förhållningssätt i förskolan : förståelse, bemötande och pedagogiska strategier
  2. +
  3. Med sikte på förskolan : barn i behov av stöd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med sikte på förskolan : barn i behov av stöd av Anette Sandberg, Lena Almqvist, Eva Björck-Åkesson, Polly Björk-Willén, Jane Brodin (häftad).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett specialpedagogiskt förhållningssätt i förskolan : förståelse, bemötande och pedagogiska strategier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt bra bok

    Lättläst, konkret, verksamhetsnära. Mycket bra bok kring förhållningssätt och verktyg kring hur vi ska arbeta i förskolan. Bra tankar och tips kring hur vi formulerar handlingsplaner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Ohlsson