Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2022-11-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dahné Branting, Elin (förf.) / Månsson, Görrel (förf.) / Månsson, Görrel (förf.) / Månsson, Görrel (förf.)
Dimensioner
16 x 206 x 149 mm
Vikt
360 g
SAB
Do
ISBN
9789144155036

Barn i behov : samsyn och samarbete

Häftad,  Svenska, 2022-11-28
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medvetenheten om barns utvecklingsproblematik har ökat och behov av bedömning, utredning, stöd och behandling identifieras för allt fler och tidigare i barndomen. Denna bok avser att vara ett konkret stöd i samarbetet runt barn med behov utifrån utvecklingssvårigheter såsom adhd och autism samt annan problematik som traumasymtom och beteendeproblem.

Bokens första del fokuserar på de barn och unga som aktualiseras för stöd, bedömning och vård. Utvecklingsområden och vanliga diagnoser presenteras. Frågan om samsjuklighet diskuteras. Vidare behandlas de intellektuella resursernas betydelse, HBTQ+ och hur utredningar kan göras.

Den andra delen fokuserar på processer och situationer som familjer, skolpersonal och vårdinstanser hamnar i och som innebär behov av insatser från flera aktörer. Situationer och dilemman som utmanar samsyn, samarbetsförmåga och organisatoriska gränsdragningar beskrivs och lösningar diskuteras.

Boken riktar sig främst till yrkesverksamma och verksamhetsansvariga inom skola, psykiatri och habilitering samt till studenter inom psykologi, socialt arbete, pedagogik och specialpedagogik, men också till andra med intresse för utvecklingsproblematik hos barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn i behov : samsyn och samarbete
  2. +
  3. Traumatisering hos barn : En handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Traumatisering hos barn : En handbok av Sofia Bidö, Moa Mannheimer, Poa Samuelberg (häftad).

Köp båda 2 för 729 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Handbok i barn- och ungdomspsykiatriskt utredningsarbete

    Emma Edvinsson, Katarina Berg Ahlfors, Christina Carlsson, Johanna Hartler, Reidun Larsson

    Utredningar av barn och ungdomar med olika typer av psykiatriska svårigheter ställs i fokus i denna handbok. Hur genomförs en psykiatrisk utredning av ett barn eller en ungdom som verkar vara påverkad av utvecklingsproblematik? Hur kan utredare hi...