Klinisk epidemiologi - i praktiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2023-04-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
24 x ? x 147 mm
Vikt
250 g
SAB
Vnac
ISBN
9789144158723

Klinisk epidemiologi - i praktiken

Häftad,  Svenska, 2023-04-21
277
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ämnesområdet klinisk epidemiologi behandlar hur epidemiologisk kunskap och metodik används i klinisk verksamhet. Det omfattar praktiskt patientarbete men också epidemiologisk forskning med grupper av patienter. Diagnostik, riskvärdering, uppföljning av behandling och prognos är några delar i dagligt patientarbete där epidemiologiskt vetande är viktigt. Kritisk värdering av epidemiologiska studier krävs för bästa möjliga evidens.

Bokens syfte är att ge koncis kunskap som stöd för kliniskt patientarbete. Den ger synpunkter på tolkning och värdering inom flera områden av den kliniska epidemiologin. Diagnostik inklusive screening, behandling och prognos diskuteras i ett epidemiologiskt perspektiv. Granskning av studier, principer för evidensbedömning liksom värdering av data belyses. Framställningen görs begriplig med många tydliga exempel och faktarutor. Ett antal konkreta råd avslutar varje kapitel. En omfattande epidemiologisk ordlista underlättar läsningen.

Klinisk epidemiologi - i praktiken är avsedd som en handbok för flera yrkesgrupper inom hälso- och sjukvårdsområdet som använder vetenskaplig kunskap och kritisk värdering i patientarbetet. Boken vänder sig till universitets- och högskolestuderande inom vård- och hälsoområdet samt till yrkesverksamma läkare, sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeuter, farmaceuter och apotekare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinisk epidemiologi - i praktiken
  2. +
  3. Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad psykodynamisk och integrativ metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad ... av Jenny Svebeck (häftad).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingemar Andersson